A Kroger is csatlakozik a beporzók védelmén dolgozó élelmiszerkereskedőkhöz

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 13. 09:41

Rövidesen a Kroger is előírja valamennyi friss termény beszállítójának az integrált növényvédelmi módszerek alkalmazását

A Kroger is csatlakozott a Whole Foods, a Walmart és a Giant Eagle vállalatokhoz és lépéseket tesz a beporzók védelme és a biológiai sokszínűség megőrzése érdekében.

A cincinnati székhelyű élelmiszer-kiskereskedő „Thriving Together” elnevezésű társadalmi és irányítási stratégiájának keretében a Kroger minden frisstermény-beszállítójától megköveteli, hogy – a termelő méretétől függően – 2028-ig, illetve 2030-ig a kiskereskedőnek szállított összes termény esetében integrált növényvédelmi módszereket alkalmazzon.

A Kroger a jelenlegi gyakorlatokkal kapcsolatos kiindulási alap meghatározásához az élelmiszer-kiskereskedő friss terményekre fordított kiadásainak 40%-át képviselő beszállítók körében végzett felmérést olyan témákban, mint a növényvédelem, a talajegészség, a biológiai sokszínűség és a vízkészletek megőrzése.

A Kroger emellett az ellátási láncban biodiverzitási kockázatértékelést készít, hogy ne csak a friss terményekre, de a biodiverzitásra gyakorolt potenciális hatásokat is megértse; felkészül a biológiai sokszínűségről szóló jövőbeli jelentéskészítésre oly módon, hogy a biológiai sokszínűség mérőszámait kísérleti jelleggel a sorművelésű és a különleges növények beszállítóival alkalmazza. Ezen túlmenően pedig éghajlati kockázatértékelést készít ellátási láncának kiválasztott árucikkeire vonatkozóan.

– Ma már tudjuk, hogy a biológiai sokszínűség összeomlása ugyanolyan sürgető veszélyt jelent a bolygó egészségére és élelmiszerellátásunkra, mint az éghajlatváltozás. És az amerikai mezőgazdaságban évente több mint 1 milliárd fontnyi növényvédő szer felhasználása mindkettőnek a hátterében ott van – mondta Kendra Klein, Ph.D., a Friends of the Earth nevű érdekvédelmi szervezet tudományos igazgatóhelyettese a Kroger erőfeszítéseiről szóló nyilatkozatában.

– Itt az ideje, hogy az amerikai élelmiszer-kiskereskedők gyors lépéseket tegyenek a mérgező növényvédő szerek használatának megszüntetéséért az ellátási láncukban, és felgyorsítsák az átállást a biogazdálkodásra és más környezetmegújító megközelítésekre a mezőgazdaságban. Az ígéretes iparági tendencia ellenére az erőfeszítések messze elmaradnak attól, amire szükség lenne a beporzók, az emberek és a bolygó mérgező növényvédő szerektől való védelméhez.

Supermarket News

Kapcsolódó cikkeink