Weboldal indításával támogatja a Nestlé a fogyókúrás szereket szedőket

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 08. 09:22

A Nestlé egészségügyi részlege új online platformot indított a testsúlycsökkentő programban résztvevők – így a GLP-1 gyógyszert szedők – számára, ahol a vállalat táplálkozással kapcsolatos tanácsokat és információkat közöl majd.

A Nestlé Health Science szerint a weboldal olyan speciális igényekkel foglalkozik majd, mint a sovány izomtömeg megőrzése, a bélrendszer egészségének támogatása és személyre szabott diétás segítségnyújtás.

Mivel egyre többen használnak GLP-1 gyógyszereket testsúlykontrollra, több telemedicina vállalat is elkezdett szolgáltatásokat nyújtani e személyek támogatására.

Júniusban például a Kroger Health, a Kroger Egyesült Államokban gyógyszertárakat és klinikákat működtető részlege megújította testsúlykontroll-programját, hogy a betegek számára hozzáférést biztosítson olyan orvosi kezelésekhez, mint a Wegovy és a Zepbound.

Fogyókúrás készítmények

A GLP-1 gyógyszerek a közelmúltban váltak népszerűvé, és nagy a kereslet irántuk az Egyesült Államokban. Ezeket a gyógyszereket, köztük a Novo Nordisk Ozempic és Wegovy készítményeit eredetileg a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére fejlesztették ki, de az étvágy elfojtásával és a teltségérzet fokozásával a fogyásban is segítenek.

Az elmúlt évben a készítményeből időnként hiány lépett fel, de az olyan gyártók, mint a Novo Nordisk és a Mounjaro-t gyártó Eli Lilly, igyekeztek növelni az ellátást.

A növekvő használat okán a szakértők a 2030-as évek elejére e gyógyszerek mintegy 150 milliárd dolláros (140,3 milliárd euró) éves globális forgalmát prognosztizálják.

Az új weboldal

A Nestlé új, amerikai fogyasztóknak szóló honlapja az étrendhez nyújt támogatást a fogyasztóknak olyan márkatermékeivel, mint a Garden of Life, a Nature’s Bounty és a Boost.

Ezenfelül a testsúlycsökkentésre szakosodott orvosi szakemberek nyújtanak útmutatást a táplálkozással kapcsolatban – közölte az élelmiszeripari óriás.

ESM

Kapcsolódó cikkeink