A JYSK folyamatosan dolgozik a környezeti lábnyomának csökkentésén

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 27. 12:03

A dán vállalat, JYSK, ismét fontos lépéseket tesz a környezetvédelem területén, ezúttal a termékek csomagolásának és összetevőinek módosításával. A vállalat bejelentette, hogy jelentős változtatásokat hajt végre a paplanok csomagolásában, valamint eltávolítja az alumínium díszítő elemeket a kerti székeikről.

A kerti bútorok esetében az alumínium díszítő elem eltávolítása évente 22 tonnával csökkenti a felhasznált alumínium mennyiségét. Ezen kívül a paplanok csomagolásának új tervezése révén évente több mint 40 konténerrel kevesebbet kell használniuk, ami jelentős helymegtakarítást eredményez.

Ditte Revsbæk Hansen, a JYSK fenntarthatósági igazgatója szerint ez a lépés része a vállalat folyamatos erőfeszítéseinek a környezeti lábnyom csökkentése érdekében. A cég továbbra is aktívan keresi az új megoldásokat és újításokat az egész szervezet területén.

Az alumíniumkupakok csökkentése és a kartonpaplan haspántos csomagolás bevezetése nemcsak környezetvédelmi előnyöket hordoz, hanem jelentős mennyiségű alumíniumot és műanyagot is takarít meg évente. Ezek a lépések jelzik a JYSK elkötelezettségét a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt, miközben továbbra is minőségi termékeket kínálnak vásárlóiknak.

Kapcsolódó cikkeink