A balatoni vendéglátósok mérsékelt áremelkedést terveznek az idei szezonban
A Balaton környékén működő vendéglátóhelyek a tavalyi inflációnál jóval alacsonyabb mértékben emelik áraikat az idei szezonban. Halász Anita, egy balatoni étterem munkatársa az RTL Híradójának elmondta, hogy az előszezonban igyekeznek tartani tavalyi áraikat, míg a főszezonra körülbelül 10 százalékos áremelkedésre számíthatnak a vásárlók.
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke elmondta, hogy az áremelkedésekre számítani kell, de a vendéglátósok igyekeznek a kereslethez igazítani azokat. Céljuk, hogy óvatosan emeljék az árakat, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már szinte szembetűnő vagy elfogadhatatlan lenne.
A Blikk főleg a fagylalt áremelkedését emelte ki, ahol már 50 forinttal többet kell fizetni egy gombóconként, így a gombóc ára 600 forintra nőtt. Ezt az áremelkedést megerősíti a likebalaton.hu körképe is. Példaként említették, hogy a badacsonytomaji strandon egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával pedig 2990 forintot kérnek, és ezekre jöhet még rá az áremelés a főszezonban.
Kapcsolódó cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Ipartestületi konferencia a SIRHA Budapest 2024 kiállításon
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az euróövezeti infláció 2,4 százalék volt március után áprilisban is
Az elemzői várakozásokkal összhangban március után áprilisban is 2,4 százalék…
Tovább olvasom >K&H: jól látszik az inflációs anomália, mást érzékelnek a vásárlók
Hiába fékezett nagyot az infláció, a K&H biztos jövő felmérésének…
Tovább olvasom >1,1%-kal nőtt a hazai gazdaság az első negyedévben
Az idei első negyedévben 0,8%-kal nőtt a gazdaság teljesítménye az előző…
Tovább olvasom >