Gundel emléktábla-koszorúzás

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 26. 11:53

180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia alapítója; születésnapja alkalmából az ipartestület immár hagyományosan tartott megemlékezést az MVI kezdeményezésére állított emléktábla megkoszorúzásával.

A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.

Az ünnepség a pandémia után először újra a nagy elődhöz méltóan széles körben, a család és a szakma számos szereplőjének közreműködésével zajlott. Az V. kerületi Akadémia utca 1. alatt 2016 júniusában felavatott táblánál Kovács László elnök tartott beszédet, aki elmondta, hogy az ipartestület a hagyományok ápolását mindig is fontos feladatának tartotta. Gundel János a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának – az MVI elődjének – 35 éven keresztül volt az elnöke, majd később örökös díszelnöke.

A koszorúzáson a Gundel család részéről dr. Gundel János, a BGE professzora méltatta rövid visszatekintésben a világhírű vendéglős dinasztia megalapítóját, és megköszönte az MVI elnökségének, hogy évente megszervezik a visszaemlékezést; ezután került sor a koszorúzásra.

A jelenlévők a 7 éve elhunyt Jakabffy Lászlóról is megemlékeztek, akinek oroszlánrésze volt az emléktábla felállításában, az ehhez szükséges adományok összegyűjtésében. 

Az ünnepség a pandémia után először újra a nagy elődhöz méltóan széles körben zajlott

//

Kapcsolódó cikkeink