30-perces házhozszállítást kínál a Carrefour és a Glovo Olaszországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 04. 09:20

30 perces élelmiszer-házhozszállítást kínál a Glovóval Olaszországban együttműködő Carrefour Italia Carrefour Sprint gyorskereskedelmi szolgáltatása keretében.

Olaszország első a Glovo által üzemeltetett Carrefour Sprint városi dark store-ja Firenzében nyílt meg, amely médiabeszámolók szerint az applikáción keresztül leadott rendelések kiszállítását a hét minden napján lehetővé teszi.

A gyors házhozszállítási szolgáltatást a spanyol platform a firenzei városi áruházán keresztül működteti, amely egyike az országszerte üzemeltetett 13 dark store-nak.

A Glovo platformon keresztül a vásárlók több mint 3500 termék közül választhatnak, köztük a Carrefour saját márkás termékei, így a Carrefour Bio és a Terre d’Italia, valamint friss zöldségek-gyümölcsök, helyi termékek, élelmiszerek, kozmetikumok, testápolási és háztartási cikkek közül.

A kezdeményezés a Carrefour és a Glovo között 400 olasz üzlettel már működő partnerségre épül.

Kényelmes és hatékony vásárlás

Az új szolgáltatásra mindkét vállalat olyan lehetőségként tekint, amellyel nagyon kényelmes és hatékony vásárlási élmény biztosítható a vásárlóknak.

A Glovo szerint a gyorskereskedelem rohamos növekszik – az elmúlt öt évben 500%-kal nőtt a megrendelések száma. Az országban ez a Glovo második kiskereskedelmi partnersége Crai-jal a közelmúltban indult közös munka mellett.

A Carrefour a maga részéről hangsúlyozza, hogy célja továbbra is vezető digitális kiskereskedővé válni, és azt, hogy a Carrefour Sprint egy újabb lépés omnichannel stratégiájában.

A francia kiskereskedő 2021-ben vezette be hazájában a Carrefour Sprintet az Uber Eats és a Cajoo vállalatokkal együttműködve, amely az alapvető termékek 15 percen belüli kiszállítását ígéri. A Carrefour Sprint platformon keresztül működő szolgáltatás, amely kezdetben egész Párizst, valamint Boulogne-t, Neuillyt és Levallois-t lefedte, mintegy 2000 élelmiszer és nem élelmiszer terméket kínál.

A Carrefour Polska 2020-ban vezette be a szolgáltatást, amely három órán belül szállítja házhoz a rendeléseket.

ESM

Kapcsolódó cikkeink