Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Nestlé invests in speciality protein-foods factory in Germany
The site in Rosbach vor der Höhe houses Nestlé’s Vitaflo…
Read more >Another successful trade fair presence by the Future Store
Trade magazin, the official journal of SIRHA Budapest 2024 was…
Read more >Nestlé Launches Website To Support People On Weight-Loss Drugs
Food giant Nestlé’s health unit has launched a web platform…
Read more >Related news
VOSZ Barometer – 2024. II. quarter: mandatory optimism or real growth?
The perception of inflation is still present in domestic companies,…
Read more >Fidelity: Three themes shaping investments in Q3
Has the post-epidemic normalization that we have been waiting for…
Read more >Auchan has appointed a new product director
From July 1, László Varga will perform the duties of…
Read more >