Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Nestlé cuts jobs at Czech factory amid falling demand for plant-based meat
Nestlé is to cut 80 jobs from its Krupka plant…
Read more >Nestlé’s coffee brand surpasses regenerative agriculture goal for 2025
Nescafé said it sourced close to a third of its beans…
Read more >Nestlé Switzerland to stop using Nutri-Score
Starting this summer, Nestlé will gradually phase out the Nutri-Score…
Read more >Related news
AutoWallis’ vehicle sales expanded in the first half of the year
Acquisitions were the main driver behind the 3.4 percent growth…
Read more >K&H: how much have the costs of living increased – middle-aged Hungarians “confessed”
The pace of expenditure growth has slowed, but the vast…
Read more >The number of layoffs at companies increases after the summer holidays
As the summer holidays come to an end, many company…
Read more >