Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Keurig Dr Pepper To Buy Dutch Coffee Company JDE Peet’s
US soft drinks giant Keurig Dr Pepper is set to…
Read more >Nestlé develops novel technique to get more yield from cocoa fruit
Nestlé has developed a novel patented technique that utilizes up…
Read more >Nestlé remains the world’s most valuable food brand, according to Brand Finance
Nestlé has been the world’s most valuable food brand for…
Read more >Related news
Margin stop may remain in place after the end of November
As we also reported, the government has extended the margin…
Read more >A new tender will help food processing: a twenty billion forint budget will be opened in the fall
The aim of the new HUF 20 billion grant scheme,…
Read more >The digital SZÉP card will be available from September – the limit will also increase
The changes announced last year in the use of SZÉP…
Read more >