Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Nestlé to invest $1bn to expand Mexico production
The Swiss giant is planning to increase the capacity of…
Read more >Nestlé to stop selling vegan KitKat
The Swiss giant launched KitKat V four years ago. Nestlé…
Read more >Related news
Promotion of the Year 2025 – Competition, Call for Entries & Registration
Trade Magazine is once again launching a competition for participants…
Read more >(HU) Működne Magyarországon a boltok elleni bojkott?
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >All about EUDR – a thematic page on the supervision of deforestation-free products has been launched on the Nébih website
The EU rules on the marketing of deforestation-free products (EUDR)…
Read more >