Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Ideas from Hungarian youth are also welcome: Nestlé and UNESCO launch a joint global mentoring program for a sustainable future
Nestlé and UNESCO have announced a global partnership to support…
Read more >Vegan KitKat to disappear from the market
After four years Nestlé is discontinuing vegan KitKat on most…
Read more >Focus on supporting sustainable food systems: Nestlé’s joint value creation summary published
Nestlé is committed to providing sustainable, balanced and affordable food…
Read more >Related news
FELIX DELI MOMENTS liquid treats
Delicious FELIX Deli Moments liquid treats are available in two…
Read more >Disrupted market, uncertain future – foot-and-mouth disease epidemic could have serious consequences
The outbreak of foot-and-mouth disease (FMD) in Hungary has triggered…
Read more >