Új technológiával csökkenti a Nestlé az alapanyagok természetes cukortartalmát
A Nestlé enzimatikus eljáráson alapuló új technológiája akár 30%-kal képes csökkenteni az alapanyagok, így például a maláta, a tej és a gyümölcslevek természetes cukortartalmát az ízre és a textúrára gyakorolt minimális hatással. A legkülönfélébb kategóriákban alkalmazható eljárás mellett nincs szükség édesítőszerek vagy térfogatnövelő anyagok hozzáadására az eltávolított cukor mennyiségének pótlására. A technológia alacsony laktóztartalmú és soványtej alapú termékek előállítására is alkalmas.
A technológiát 2021 óta több mint 200 000 tonna kakaó- és malátaalapú ital esetében alkalmazták, és a vállalat azt tervezi, hogy a jövőben más termékkategóriákhoz, például tejporokhoz is használja.
Az új cukorcsökkentő technológia kiegészíti a Nestlé által az évek során külső innovációs partnerekkel és beszállítókkal együttműködve kifejlesztett egyéb meglévő megoldásokat.
Related news
Retail kept its position in terms of employer attractiveness
Honouring Hungary’s most attractive employers, the Randstad Awards have been…
Read more >Nestlé cuts jobs at Czech factory amid falling demand for plant-based meat
Nestlé is to cut 80 jobs from its Krupka plant…
Read more >Nestlé’s coffee brand surpasses regenerative agriculture goal for 2025
Nescafé said it sourced close to a third of its beans…
Read more >Related news
Co-op UK Launches ‘On The Go’ Micro Store Format
Co-op’s On The Go format is one-quarter the size of…
Read more >Shein fined again: Italian competition authority steps in over misleading green claims
China-based fast fashion giant Shein has been hit with another…
Read more >The 30,000-forint pensioner food voucher cannot be used in all stores
Between September 1 and October 15, the 30,000-forint pensioner food…
Read more >