Kométa 55 tons less salt in a year
The Kométa significantly reduced the salt content of its products by nearly 70 percent, while the taste experience remained unchanged. Thanks to the salt reduction program, the food manufacturer has used 55 tonnes less salt since the announcement of a year ago.
The food producer that is generating 42 billion HUF turnover last year is able to report not only on plans but also on results in salt reduction. One year ago, the company launched its program to reduce the salt content of its blue labeled products by 25 percent while retaining the true taste. At the moment, nearly 70 percent of the entire product range is salt reduced, but new products are continuously added to the program.
Related news
KSH: Food industry sales prices increased by 5.4 percent
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The Hungarian food industry can take a new direction with automation and energy efficiency
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Hungarian agriculture will be Europe’s top by 2030
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
OTP Group tops the Central and Eastern European region for the third time in The Banker magazine’s Top 100 international banks ranking
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >In addition to the wallet, values also matter – this is how Hungarians’ shopping is changing
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >A SPAR tovább fejleszt: több mint egymilliárdos modernizációval nyílt újra két budapesti szupermarket
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >

