Gluten-free food in public catering
The mass caterers will be obliged to provide medically necessary dietary meals from 1 September – was said at the Farmer Expo in Debrecen, at a forum, held by the largest domestic manufacturer of gluten-free foods, the Civita Food Kft.
According to managing director Vaszkó Gábor, in Hungary today there is no government-guaranteed qualification of gluten-free foods.
The gluten sensitivity affects one to two percent of the population in Europe, including Hungary, but while in England, the proportion of those who choose health conscious gluten-free diet reaches 20 percent, in Hungary it is only two to three percent – he added. (MTI)
Related news
The first 25 years of KÖZSZÖV
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Organic food in mass catering?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Who is the revolutionary in public catering?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Dzsúdló is coming to Meki restaurants with extra novelty and even more retro flavors
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Coca-Cola and Star Wars join forces to bring together the galaxy’s most beloved icons
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Lidl coupons added to pensioners’ food vouchers
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >