Sustainability challenges in public sector catering
According the National Association of Public Sector Catering Service Providers (KÖZSZÖV), cafeteria fees increased by an average of 4% nationwide in 2025, but in some places the price rise was as big as 50%.
This article is available for reading in Trade magazin 2025/10.
The association’s leaders have emphasised: quality is sustainable, but reducing food waste is a key issue, as 27-40% of the food cooked ends up in the bin, which could reduce by up to 80% using a buffet-style system.
Related news
A new animal welfare regulation is being prepared – public consultation has begun
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Germany’s Knuspr introduces new food category made from upcycled ingredients
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Trophies served on a tray
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Carrefour Reportedly Exploring Sale Of Polish Operations
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >MNB keeps base rate at 6.5% – growth outlook worsens
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The acquisition of Eisberg’s Polish factory has also been completed.
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >