(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
The first phase of the summer Nébih inspections ended with favorable experiences
The first phase of the summer seasonal inspection has ended…
Read more >Results of the first phase of summer inspections have arrived
The first phase of the summer seasonal inspection has been…
Read more >Smart Summer Eating: What to Eat in a Heatwave
Summer is the season of leisure, holidays, and outdoor fun—but…
Read more >Related news
Fidelity survey: Investors defy general uncertainty
With the restructuring of global systems, investors must navigate an…
Read more >Counterfeit food and beverages cause billions in damage in Hungary every year
In Hungary alone, food and drink counterfeiting causes nearly 16…
Read more >Four out of ten Hungarian households have a dishwasher – yet we waste water
According to recent research, dishwashers can now be found in…
Read more >