(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
The future of the food industry is in the hands of young people
Food safety and quality are of paramount importance not only…
Read more >Nébih suspends a meat factory in Túrkeve
The National Food Chain Safety Office has suspended the operation…
Read more >V4 Agricultural Chambers: united action to protect farmers
The agricultural chambers of the Visegrad countries – the National…
Read more >Related news
Are we buying more consciously? Demand for Hungarian flavors is unabated
Kifli.hu works with hundreds of Hungarian producers to offer a…
Read more >Interest discount on green loans
The popular green home loan will be even more favorable…
Read more >Recent survey: Fear of rejection is crippling businesses
A recent survey found that 33 percent of businesses cite…
Read more >