(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
EU Alert and Cooperation Network 2024 Summary Published
The European Union’s Alert and Cooperation Network (ACN) recorded more…
Read more >Chamber of Agriculture: We do not ask for Ukrainian imports
The European Commission proposes indefinite benefits to Ukraine after the…
Read more >Focus on young farmers and food security – seminar in Brussels
Empowering young farmers, supporting generational change, the role of short…
Read more >Related news
Promotions, prices, alternatives – promotions and Hungarian households
Tünde Turcsán, managing director of YouGov spoke about how Hungarian…
Read more >The “Pass it Back, Brother!” spring 2025 campaign has ended successfully!
This year marks the seventh year of the ‘Pass Back,…
Read more >K&H: investors will receive a missing compass
The K&H Securities – Investor Sentiment Index has been launched,…
Read more >