(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
National Chamber of Agriculture: Ukraine’s accession could destroy the entire EU agri-food industry
When Brussels forces Ukraine’s accession, it is playing with the…
Read more >NKFH-NAV: joint action to strengthen food safety and combat food counterfeiting
The National Trade and Consumer Protection Authority (NKFH) in cooperation…
Read more >More than 250,000 Hungarian farmers stand in favor of preserving area-based subsidies
The NAK and MAGOSZ representatives personally took the petition to…
Read more >Related news
Gluten-free but still complete
Changing consumption habits, price-sensitivity, convenience needs and new nutritional trends…
Read more >