(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
Safe holiday preparations: food safety tips for your Christmas menu
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Thousands of farmers protest in Brussels against EU-Mercosur agreement
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >István Nagy, the government stands by the farmers at this week’s demonstration against Brussels
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Christmas shock in commerce: for the first time, we can pay with bank cards in fewer places
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Hungarian Confectionery Manufacturers Association: trends in 2025 and prospects for 2026
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Most grocery chains will be open until noon on December 24th
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >
