(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
The Hungarian countryside has undergone historic development
The Hungarian countryside has undergone historic development since 2010, but…
Read more >National Chamber of Agriculture: Ukraine’s accession could destroy the entire EU agri-food industry
When Brussels forces Ukraine’s accession, it is playing with the…
Read more >NKFH-NAV: joint action to strengthen food safety and combat food counterfeiting
The National Trade and Consumer Protection Authority (NKFH) in cooperation…
Read more >Related news
Who won and who lost in 2024? – Spectacular differences in results in food retail
The balance of the 2024 business year in the food…
Read more >Viktor Orbán: we will introduce margin reduction for new products as well, if necessary
The margin regulation must be maintained because people must be…
Read more >Healthy meat products rich in fiber and protein have been developed in Debrecen
A new product line consisting of health-promoting, fiber- and protein-rich…
Read more >