(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
Nébih Farm welcomes visitors at a new location
The National Food Chain Safety Office (Nébih) has opened its…
Read more >Dishes made from Hungarian pork should be on the holiday table!
Not only fish dishes are in the spotlight during the…
Read more >EU and Mercosur countries reach political agreement on planned free trade agreement
The European Commission and representatives of Mercosur countries have concluded…
Read more >Related news
Industrial production decreased by 4.2 percent in November
In November 2024, the volume of industrial production fell by…
Read more >Global trends – food industry insights
In collaboration with experts from Kantar, ProtéinesXTC and Circana, SIAL…
Read more >Every fourth Hungarian would like to improve their digestive well-being, but doesn’t know how
The start of the new year is a time for…
Read more >