(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
In 2023, the number of pesticide residue notifications decreased in the European Union
In 2023, the Member States recorded 8,700 notifications in the…
Read more >Nébih: labeling problems were found with energy drinks
Energy drinks were examined by the National Food Chain Safety…
Read more >Primary producers can create their own official certificate
With the development of Nébih, starting this year, farmers can…
Read more >Related news
It is worth choosing domestic poultry for St. Martin’s Day
This year too, goose steak cannot be missing from the…
Read more >Before St. Martin’s Day: can we expect an increase in prices for geese and ducks?
On November 11, St. Martin’s Day, it is customary to…
Read more >Extraordinary consumer protection inspections are being launched at food courier companies
The Ministry of National Economy, which is responsible for consumer…
Read more >