(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
NKFH-NAV: joint action to strengthen food safety and combat food counterfeiting
The National Trade and Consumer Protection Authority (NKFH) in cooperation…
Read more >More than 250,000 Hungarian farmers stand in favor of preserving area-based subsidies
The NAK and MAGOSZ representatives personally took the petition to…
Read more >Romanian sheep and goat farmers protested in Bucharest against restrictions imposed due to peste de petits ruminants (PPR)
Romanian sheep and goat farmers protested outside the government headquarters…
Read more >Related news
Change of leadership at the head of Henkel’s Hungarian Consumer Brands business
Maurizio Salvaggio will be the new Head of Consumer Brands…
Read more >You can still save, but not on all margin-stopped products
Although the effect of the Hungarian price caps is starting…
Read more >The BioTechUSA group was able to grow despite market challenges
The purely domestically owned BioTechUSA group has published its annual…
Read more >