(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.

Kiszűri a gyanús elemeket
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
Is food security in danger? Hungary does not support the Mercosur agreement
István Nagy, Minister of Agriculture, has expressed serious concerns about…
Read more >Ministry of Agriculture: at the forefront of the domestic food industry for more than half a century
The future of the food industry is shaped by those…
Read more >Glass bottles found to contain microplastics
Drinks sold in glass bottles have been found to contain…
Read more >Related news
A thousand water experts are working to combat the drought
A thousand water experts are working nationwide to combat the…
Read more >Hungary is free from highly pathogenic avian influenza again
Hungary is once again considered free from avian influenza according…
Read more >