Scientists In Singapore Transform Fruit Leftovers Into Antibacterial Bandages
Scientists at Nanyang Technological University (NTU) in Singapore are tackling food waste by turning discarded durian husks into antibacterial gel bandages.
The process extracts cellulose powder from the fruit’s husks after they are sliced and freeze-dried, then mixes it with glycerol. This mixture becomes soft hydrogel, which is then cut into bandage strips.
The fruit’s husks, which make up more than half of the composition of durians, are usually discarded and incinerated, contributing to environmental waste.
ESM
Related news
The Ministry of Agriculture pays special attention to the protection of the Hungarian grasshopper mouse
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Eurostat: nearly 130 kilograms of food per capita was wasted in the EU in 2023
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Climate protection supervision fee: payment deadline approaching
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Christmas fish won’t be more expensive this year either
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >This is how Hungarians spend money for Christmas
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Recycling packaging can save billions
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >

