Antibakteriális ragtapasz gyümölcshulladékból
A szingapúri Nanyang Tech Egyetem (NTU) egészen új módját találta ki az élelmiszerhulladék-újrahasznosításnak: kidobott durián gyümölcs héjából alkotott antibakteriális gél ragtapaszokat.
A folyamat során a tudósok cellulózport vontak ki a gyümölcsök héjából miután felszeletelték, alacsony hőmérsékleten megszárították és összekeverték glicerinnel.
A kapott keverék egyfajta lágy hidrogél, amelyet ragtapaszokra vágnak fel
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Puha papír, kemény piac
A papír zsebkendők és szalvéták piaca az utóbbi években jelentős…
Tovább olvasom >A környezetet védi a Hy-Vee új projektjeivel
Lezárult a Hy-Vee napenergia-projektjének első szakasza az iowai Charitonban. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Tippek a bankkártyás csalások elkerülésére az ünnepi forgatagban
A karácsonyi időszak a vásárlás öröméről szól, ám ilyenkor a…
Tovább olvasom >