A Nébih a balatoni vendéglátóhelyekről
A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy jelentőségű, balatoni vendéglátóhelyek is kiemelt figyelmet kaptak. A vizsgálatok fókuszába az éttermek ellenőrzésére jellemzően a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomon követhetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került. A júliusi vizsgálati eredmények alapján elmondható, a létesítmények élelmiszer-biztonsági szempontból megfelelőek.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Visszatérő hibaként említhető, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, anélkül viszont – a kiemelt járványügyi kockázat miatt – nem végezhető vendéglátó tevékenység.
A balatoni vendéglátóhelyek a jelenlegi összehangolt, kiemelt szezonális ellenőrzéseket követően is számíthatnak a folyamatos élelmiszer-biztonság érdekében tett további ellenőrzésekre is. //
Related news
“To the bin with food waste” – the Nébih No Leftovers program announces a poster design competition
On the occasion of the Sustainability Theme Week, the program…
Read more >Nébih is reporting on product size reductions
On 1 March a National Food Chain Safety Office (Nébih)…
Read more >The price increase at Lake Balaton is drastic
The prices of accommodation around Lake Balaton have increased by…
Read more >Related news
A new chef is working at the head of Arany Kaviár
In the person of Bence Molnár, a young, outstandingly talented,…
Read more >Deputy State Secretary: promoting healthy eating is a strategic goal
The promotion of food quality, food safety and healthy eating…
Read more >Tensions are rising in the Canary Islands between locals and tourists
Tensions are rising in the Canary Islands between locals and…
Read more >