A Nébih a balatoni vendéglátóhelyekről
A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy jelentőségű, balatoni vendéglátóhelyek is kiemelt figyelmet kaptak. A vizsgálatok fókuszába az éttermek ellenőrzésére jellemzően a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomon követhetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került. A júliusi vizsgálati eredmények alapján elmondható, a létesítmények élelmiszer-biztonsági szempontból megfelelőek.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Visszatérő hibaként említhető, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, anélkül viszont – a kiemelt járványügyi kockázat miatt – nem végezhető vendéglátó tevékenység.
A balatoni vendéglátóhelyek a jelenlegi összehangolt, kiemelt szezonális ellenőrzéseket követően is számíthatnak a folyamatos élelmiszer-biztonság érdekében tett további ellenőrzésekre is. //
Related news
The eradication of colonies infected with RSZKF disease has been completed
The culling and disposal of infected herds in the farms…
Read more >Animal keepers also have a great responsibility in the fight against foot-and-mouth disease!
In Hungary, the National Food Chain Safety Authority (Nébih) has…
Read more >Related news
International quotation system – a more transparent event planning market
MaReSz proposes the introduction of an international quotation system for…
Read more >Overtourism in Europe: water cannon protests in Barcelona, bans in Budapest
Short-term rentals, hordes of tourists and overburdened infrastructure are straining…
Read more >