A Nébih a balatoni vendéglátóhelyekről
A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy jelentőségű, balatoni vendéglátóhelyek is kiemelt figyelmet kaptak. A vizsgálatok fókuszába az éttermek ellenőrzésére jellemzően a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomon követhetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került. A júliusi vizsgálati eredmények alapján elmondható, a létesítmények élelmiszer-biztonsági szempontból megfelelőek.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Visszatérő hibaként említhető, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, anélkül viszont – a kiemelt járványügyi kockázat miatt – nem végezhető vendéglátó tevékenység.
A balatoni vendéglátóhelyek a jelenlegi összehangolt, kiemelt szezonális ellenőrzéseket követően is számíthatnak a folyamatos élelmiszer-biztonság érdekében tett további ellenőrzésekre is. //
Related news
A broad dialogue has been launched on the collection and processing of animal by-products
At the initiative of the National Chamber of Agriculture (NAK),…
Read more >Nébih: From 2025, food chain supervision fee returns must be submitted to the National Tax and Customs Administration
The 2025 food chain supervision fee returns must now be…
Read more >Siófok was the most popular domestic, rural destination last year
Siófok has once again become the country’s most popular rural…
Read more >Related news
(HU) A csontváz rizsgolyót készít Aladár napjára – A nap videója
Sorry, this entry is only available in HU.
Read more >