A Nébih a balatoni vendéglátóhelyekről
A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy jelentőségű, balatoni vendéglátóhelyek is kiemelt figyelmet kaptak. A vizsgálatok fókuszába az éttermek ellenőrzésére jellemzően a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomon követhetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került. A júliusi vizsgálati eredmények alapján elmondható, a létesítmények élelmiszer-biztonsági szempontból megfelelőek.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Visszatérő hibaként említhető, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, anélkül viszont – a kiemelt járványügyi kockázat miatt – nem végezhető vendéglátó tevékenység.
A balatoni vendéglátóhelyek a jelenlegi összehangolt, kiemelt szezonális ellenőrzéseket követően is számíthatnak a folyamatos élelmiszer-biztonság érdekében tett további ellenőrzésekre is. //
Related news
NAV’s inspection series at Lake Balaton and Lake Velence will start this week
The National Tax and Customs Administration (NAV) began its summer…
Read more >Nébih helps households with a menu planning publication to combat waste with a more conscious kitchen
The National Food Chain Safety Office (Nébih)’s Without Leftovers program…
Read more >Irrigation water resources equivalent to one-third of Lake Balaton are available
Despite the extraordinary drought and lack of precipitation, we can…
Read more >Related news
Nébih helps households with a menu planning publication to combat waste with a more conscious kitchen
The National Food Chain Safety Office (Nébih)’s Without Leftovers program…
Read more >Unitravel Kft. travel agency went bankrupt
Unitravel Ltd. has gone bankrupt, so it cannot fulfill its…
Read more >