Budapesten rendezik a nagybani piacok világkongresszusát
Május 27-29. között Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége (WUWM). Az esemény rendezője a Budapesti Nagybani Piac, valamint a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága. A nemzetközi konferenciára 35 országból közel 200 résztvevő érkezik.
A budapesti kongresszuson elsősorban a nagybani és a kiskereskedelmi piacok együttműködéséről és népszerűsítéséről lesz szó – közölték a szervezők. Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac (BNP) vezérigazgatója szerint az esemény jó alkalmat ad annak bemutatására, hogyan lehet összekötni a nagybani piacon az őstermelőket és a nagykereskedőkből álló ügyfeleket a vásárlókkal. A BNP-n a nemzetközi átlagnál jóval nagyobb arányban képviselik magukat őstermelők és kis gazdaságok, így a legnagyobb hazai nagybani piac számos családi vállalkozásnak segít az értékesítésben és a megélhetésben – állapította meg Házi Zoltán.
A május 27-29. közötti konferencián négy szekcióban tárgyalják a zöldség-gyümölcs kereskedelem aktuális kérdéseit olyan cégek képviselői, mint a londoni Borough Market vagy a Barcelonai Piacigazgatóság. A szekciók a következő témákat veszik napirendre: piacok hatása a közösségekre, marketing és promóciós kampányok, piacfelújítás és élelmiszerhulladék-minimalizálás.
A világ nagybani piacainak szövetségét 1958-ban Németországban alapították. A szervezet célja a tagságot alkotó piacok megismerése, a különböző országok technológiai, üzemeltetési, környezetvédelmi szaktudásának és tapasztalatainak megosztása, illetve annak hangsúlyozása, hogy a nagybani piacok központi szerepet töltenek be a kereskedelemben és a lakossági fogyasztásban.
A konferencia programjában szerepel a Budapesti Nagybani Piac és a Nagycsarnok látogatása is. A rendezvény bemutatkozási lehetőséget nyújt Budapest nevezetességeinek is – közölték a szervezők. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Tartja az árát a nyers tej
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyers tej országos…
Tovább olvasom >Zöldségek grillre – vagy köretnek
A grillezés már régóta több mint egy főzési módszer; egy…
Tovább olvasom >Olcsóbb tojást hozott az idei húsvét a tavalyihoz képest
A KSH adatai alapján Magyarország 1%-kal több héjas tojást (32,7…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >