Bezárja mustárgyártó üzemét az Unilever
Bejelentette a multinacionális Unilever, hogy bezárja mustárgyártó üzemét az angliai Norwichban – olvasható az agrarszektor.hu-n. A helyi termelők szeretnék megmenteni az ottani feldolgozást, ezért új együttműködést kezdeményeztek a cégnél. A tervek részét képezheti egy új gyártelep kialakítása is.
A napokban jelentette be az Unilever, hogy az angliai Norwichban bezárja 1995-ben megvásárolt üzemét, ahol a Colman’s márkanevű mustárok alapanyagát is gyártja. A híradások szerint ugyanakkor a környékbeli mustár- és mentatermelők szeretnék megmenteni a helyi feldolgozást, ezért hosszú távra szóló, új együttműködést kezdeményeztek az Unilevernél.
Egyelőre nem tisztázott, mi lesz a jelenlegi mustárgyártó üzem sorsa. Mindenesetre a további együttműködés részét képezheti egy új üzem vagy gyártelep létrehozása is, amelyet a termelők és az Unilever közös alapból finanszírozhatnának Norwich közelében. Itt a termelői elképzelések szerint folytatódhatna a mustár és a menta feldolgozása, ha az eddig működő gyár végleg bezárna.
Amennyiben új feldolgozó épülne, a termelők szerint legalább 25 új munkahely is létrejönne a környéken élők számára. Akadnak azonban olyanok, akik szerint a jelenlegi gyár megszüntetése “pusztító” hatású lenne az ottani termékfeldolgozásra, ezért azt szorgalmazzák, hogy az Unilever vizsgálja felül a tervezett bezárást. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Poharas ételeket hoz forgalomba az Unilever Knorr márkája alatt a dolgozó fogyasztók megnyerésére
A szószairól és leveseiről ismert márka hét rizs- és tésztafajtát…
Tovább olvasom >Az Unileverrel lépett a fullfilment piacra a Waberer’s Csoport
Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi…
Tovább olvasom >Két gyártóüzemének bezárását fontolgatja a finn Valio
Helsinki és turkui üzemének bezárását, valamint a gyümölcslevek, növényi alapú…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >