Zöld utat adott az FDA az Upside Foods sejttenyésztett csirkéjének
Megkapta a sejtalapú húst gyártó, 2016-ban alakult Upside Foods az FDA engedélyét állati sejtből növesztett csirkéjére vonatkozóan.
Mérföldkő ez az élelmiszeripar történetében, hiszen nem csak a vállalat tett egy nagy lépés a laboratúriumi csirke forgalmazása felé, de az ország is közelebb került ahhoz, hogy új típusú húst kínáljon a fogyasztóknak.
Az élelmiszerellátás terén megjelenő innovációk mellett elkötelezett FDA további kérdéseket nem tartalmazó válaszlevele azt jelzi, hogy a szabályozó hatóságok nem találtak semmi kivetnivalót a vállalat által laboratóriumban előállított csirkében. Az indulásakor a sejttenyésztett hús szcéna egyik legelső szereplője, az Upside Foods most az USDA jóváhagyására vár, mielőtt csirketermékei megjelennek a kiskereskedelmi forgalomban.
2018 óta több sejtalapú húst előállító startup cég dolgozik az ezt a területet közösen szabályozó FDA-val és az USDA-val az engedélyeztetés reményében. Az Upside Foods-on kívül egyedül az Eat Just rendelkezik sejttenyésztett hústermékre vonatkozó hatósági engedéllyel, ám azt a vállalat Szingapúrban forgalmazza 2020 óta.
Kapcsolódó cikkeink
150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >Új világkonyhamárkákat vezetett be a Nestlé
Új, nemzetközi gasztronómiai márkákat vezetett be a Nestlé az USA-ban…
Tovább olvasom >Megveszi a Wonder a Grubhubot
650 millió dollárért vásárolja meg a Wonder a Grubhubot a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >