Zöld utat adott az FDA az Upside Foods sejttenyésztett csirkéjének
Megkapta a sejtalapú húst gyártó, 2016-ban alakult Upside Foods az FDA engedélyét állati sejtből növesztett csirkéjére vonatkozóan.
Mérföldkő ez az élelmiszeripar történetében, hiszen nem csak a vállalat tett egy nagy lépés a laboratúriumi csirke forgalmazása felé, de az ország is közelebb került ahhoz, hogy új típusú húst kínáljon a fogyasztóknak.
Az élelmiszerellátás terén megjelenő innovációk mellett elkötelezett FDA további kérdéseket nem tartalmazó válaszlevele azt jelzi, hogy a szabályozó hatóságok nem találtak semmi kivetnivalót a vállalat által laboratóriumban előállított csirkében. Az indulásakor a sejttenyésztett hús szcéna egyik legelső szereplője, az Upside Foods most az USDA jóváhagyására vár, mielőtt csirketermékei megjelennek a kiskereskedelmi forgalomban.
2018 óta több sejtalapú húst előállító startup cég dolgozik az ezt a területet közösen szabályozó FDA-val és az USDA-val az engedélyeztetés reményében. Az Upside Foods-on kívül egyedül az Eat Just rendelkezik sejttenyésztett hústermékre vonatkozó hatósági engedéllyel, ám azt a vállalat Szingapúrban forgalmazza 2020 óta.
Kapcsolódó cikkeink
Új édes-csípős RTD koktélokkal szállt be a Captain Morgan a „swicy” trendbe
A leginkább fűszeres rumjáról ismert Captain Morgan új, édes-csípős ízekkel…
Tovább olvasom >Új energiaitalokkal bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks új energiaital-termékcsaláddal erősít az…
Tovább olvasom >A brazil kávéra kivetett vámok ellenére is terjeszkedni tervez Amerikában a Lavazza
Az olasz Lavazza továbbra is terjeszkedni kíván az amerikai piacon,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >