Vezetőcsere a Henkelnél

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 07. 00:00

Dr. Friedrich Stara, a Henkel igazgatóságának 61 éves tagja, a vállalat alelnöke (Executive Vice President), a mosó- és háztartási tisztítószer üzletág vezetője a tervek szerint 2011 februárjában nyugdíjba vonul.

Bruno Piacenza (44), vállalati alelnök (Corporate Senior Vice President) 2011. március 1-jével veszi át Dr. Fredrich Stara helyét az igazgatóságban. Piacenza az alelnöki és az üzletágvezetői székben a kozmetika üzletág régióvezetője a Nyugat-Európa, Közel-Kelet/Észak-Afrika és Óceánia régiókban, valamint a Henkel France elnöke. A sikeres átadás érdekében már 2011. január 1-jével csatlakozik a Henkel igazgatóságához.
A francia születésű Bruno Piacenza a párizsi HEC képzésén szerzett MBA diplomát. Korábban egy tanácsadó cégnél dolgozott, majd 1990-ben csatlakozott a Henkelhez, ahol különböző feladatköröket látott el a kozmetika üzletágon belül, valamint a felelősségi körébe több ország, régió és üzleti terület is tartozott. 2006-óta a Henkel France elnöki pozícióját is betölti. A francia és az angol nyelv mellett németül és olaszul is beszél.
Az osztrák születésű Dr. Friedrich Stara 2005 júniusától tagja a Henkel igazgatóságának és egyben vezetője a mosó- és háztartási tisztítószerek üzletágának. 1976-os belépése óta, különböző feladatköröket látott el a mosó- és háztartási tisztítószerek üzletágon belül, valamint betöltötte a Henkel közép-kelet európai régiójának elnöki pozícióját is. Vezetése alatt a globális Mosó- és háztartási tisztítószerek üzletág rendkívül sikeresen fejlődött.
A 2009-es pénzügyi évben a mosó- és háztartási tisztítószerek üzletág értékesítési volumene 4,13 milliárd, üzemi eredménye pedig 530 millió euró volt. A Henkel mosó- és háztartási tisztítószerek üzletágának termékpalettája univerzális mosószereket, textilöblítőket, speciális mosószereket, fürdőszoba- és toalett-tisztítókat, háztartási készülékekhez használható univerzális és speciális tisztítószereket, valamint kézi és gépi mosogatószereket kínál olyan jól ismert és vezető márkanevek alatt, mint a Persil, a Pril és a Purex.
Kapcsolódó cikkeink