Vendéglátás 4.0: Fenntarthatóság és innováció segít maximalizálni a vendéglátóhelyek helykihasználását és profitját
Kutatások szerint[1] a fogyasztók egyre nyitottabbak az innovatív és fenntartható megoldásokra a higiénia terén is, így ezek alkalmazása hozzájárulhat a vendéglátó és szállodaipari szolgáltatók versenyképességének növeléséhez. Az új generációs professzionális higiéniai eszközökre jellemző, hogy használatuk jelentős idő-, hely- és költségmegtakarítást eredményez a vendéglátók számára, hogy a személyzet munkaideje alatt az eszközök karbantartása, utántöltése helyett valóban a vendéggel foglalkozhasson.
A professzionális higiéniai eszközök új generációjával a vendéglátóhelyek jelentős időt, helyet és költséget takaríthatnak meg – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatója a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari & Horeca Szakkiállításon tartott bemutatón. Példaként említette a cég frissen bemutatott Tork Xpressnap Fit® szalvétaadagolóját, amely vizsgálatok szerint több mint 50 százalékkal csökkenti a felhasználatlanul eldobott papírszalvéták számát[2] és egyúttal csökkenti a cégek ökológia lábnyomát is.
A szakember kiemelte, hogy az új adagolóknak a higiénia terén is kiemelkedően kell teljesíteniük, ezért fontos, hogy a jól zárt adagolórendszerek használatával a vendégek mindig csak az általuk éppen használt higiéniai papírterméket érintik meg, elkerülve a többi beszennyeződését.
Higiéniai innováció az étteremben: kézzelfogható hasznot hoz
Sípos Norbert, a Lajvér Bisztró és a Horog Étterem & Delicatesse konyhafőnöke kiemelte, hogy személyes tapasztalata alapján egy forgalmas étteremben a hely- és az időszűke okozza mindig a legtöbb fejtörést, ezért a Tork kis helyigényű és a személyzet idejét legkevésbé lefoglaló eszközei segítenek abban, hogy az étterem dolgozói munkájuk közben a legfontosabbra, a vendégre koncentrálhassanak.
Kiemelte, hogy a vendégek részéről egyre fontosabb elvárás a fenntarthatóság is, igénylik, hogy az éttermi eszközök ne terheljék felesleges hulladékkal a környezetüket, ahogy például azt az egyszer használatos műanyag szívószálak teszik.
A Tork újgenerációs papírtermékei és adagolói ezeket az elvárásokat maximálisan figyelembe veszik, a Tork Xpressnap Fit® szalvétaadagoló rendszer használata kevesebb papírhulladékot eredményez és jelentős időt is megspórol az éttermi stábnak, hiszen ritkábban kell újratölteni mint a hagyományos adagolókat[3]. Használatával az éttermi dolgozók majdnem kétszer annyi vendéget tudnak kiszolgálni két utántöltés között2.
Személyre szabható dizájn AD-a-Glance digitális tervezőfelülettel
Az éttermek kiadásaik jelentős részét fordítják marketinganyagaik megterveztetésére és legyártatására. A Tork Xpressnap termékcsaládjának többi tagjához hasonlóan az új Tork Xpressnap Fit® adagolója is lehetőséget biztosít arra, hogy az éttermek személyre szabott hirdetéseket helyezzenek el annak AD- a-Glance felületén. Az anyagok tervezéséhez a Tork digitális DIY felületet bocsát partnerei rendelkezésére, ahol a szolgáltatók azonnal létrehozhatják és megoszthatják marketingüzeneteiket akár a közösségi médián, vagy kinyomtathatják és megjeleníthetik azokat az adagolóba beépített AD-a-Glance paneleken.
[1] Forrás: Nielsen Global Sustainability Report, 2015.
[2] A pultra helyezett 2 rétegű szalvétaadagoló rendszer összehasonlítva a hajtott szalvétaadagolóval (Tork Dispenser: 271600 és Tork Refill: 10935)
3 rétegű asztali adagoló összehasonlítva Tork Fast fold adagolóval (Tork Dispenser: 271800 és Tork Refill: 10933)
Kapcsolódó cikkeink
Starbucks: vége a csak elvitelre szóló kávézóknak – visszatérés a vendéglátás melegségéhez
Radikális stratégiai váltásba kezd a világ legnagyobb kávézólánca: a tőzsdén…
Tovább olvasom >Lángos-luxus a Balatonnál: már 3900 forintba is kerülhet egy sajtos-tejfölös
A klasszikus balatoni lángos egykor filléres retró ételnek számított, 2025…
Tovább olvasom >Továbbra is durvák a balatoni árak
A Balatonnál nyaralók idén sem számíthatnak olcsó étkezésre – különösen…
Tovább olvasom >További cikkeink
OKSZ: A kiskereskedelem nem felelős az emelkedő árakért
A kiskereskedelmi forgalom júniusi 3 százalékos – éves emelkedése az…
Tovább olvasom >A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is megkóstolhatjuk a Szent István Napon
A Kárpát-medence legfinomabb fogásait, zamatos illatokat és hagyományőrző programokat ígér…
Tovább olvasom >Közel 2,3 milliárd forintos fejlesztéssel újult meg három SPAR áruház országszerte
A kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is folytatja beruházásait a…
Tovább olvasom >