Végre itt van 2021!

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 01. 25. 09:49

Rég nem vártuk ennyire, hogy vége legyen egy évnek. Ezen is túllettünk, mármint 2020 – a Vírus Éve, már a múlté. Kezdjük az Új Évet, és várjuk a csodát!

 

Csík Klára

Vendégszerző:
Dr. Csík Klára
tulajdonos-ügyvezető
Karrier&Stílus

Az óvatosság beleivódott a mindennapjainkba, már nem vagyunk vad optimisták, kivárunk, meglátjuk, mi lesz. Mit hoz vajon a következő év: reményt, hogy elmúlik a veszély, és a vírus „Damoklész kardja” eltűnik, és élhetjük tovább a szokásos életet? Tervezhetünk, a bizonyosság, a biztonság visszatér? Ez még csak vágyálom.

Oltassunk, vagy ne oltassunk? Most ez a fő kérdés. Ha igen, melyikkel, ha nem, akkor milyen hátrány érhet bennünket? Mi a jobb variáns, hogyan döntsünk?

Ugyanakkor már az új vírusmutáció a „spájzban” van – de mit tehetünk? Erre már nem is figyelünk annyira. Jöjjön, aminek jönnie kell, csak legyen már vége.

Sokak véleménye szerint a siránkozásnak nincs értelme, hiszen előttünk több háborút, világégést megélő nemzedékek küzdöttek, és igyekeztek túlélni, alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Most a szabályok betartása követel fegyelmet, türelmet, megfelelő magatartást tőlünk. Ez sem könnyű, de a panaszkodásnak nincs értelme.

 

Mit vesztettünk?

Mit vesztettünk 2020-ban? Korosztályok szerint mást és mást.

A fiatal generációk új módszereket tanultak, de a társas csapatlét előnyeit korlátozta a karantén. Bízom benne, újra megtanulják, mit jelentenek a személyes, emberi kapcsolatok.

Az idősebbek újra érezték a szabadság hiányát, amire annyira vártak 30 évvel ezelőtt. A megnyílt határok, a több utazás lehetősége 2020-ban újra kitolódott.

2021 első hónapjai még a vírus árnyékában telnek, de készülhetünk a kevésbé vészterhes időszakra, ez az optimista olvasat. Én is ezt teszem, családommal együtt, ki-ki a maga terü­letén.

Kezdődhet az iskola, bár az online módszerek biztosan megmaradnak. Járhatunk dolgozni, irodázni valamikor, persze a nemzetközi cégek óvatosak, és csak az év közepére tervezik a home office-ból való visszatérést.

Alig várom, hogy utazhassunk? Hova? Bárhova, csak menjünk végre. Spóroltunk 2020-ban, pár utunk füstbe ment, de a pénz megmaradt, így újratervezhetünk.

 

Végre itt van 2021! - Csíkklára

 

Egészség, energia és jókedv

Szilveszterkor, amikor koccintottunk és minden jót kívántunk egymásnak, szeretteinknek és persze magunknak is, gondoltunk arra, hogy a változás jó is lehet. A nehézségek erősítenek bennünket, harcra fel, újult erővel haladhatunk előre, hogy a 2020 tapasztalatai beépüljenek a 2021-es tervekbe.

Optimista vagyok. Nincs más út, mint előre, mondogatom magamnak, és hiszek benne, hogy a kvázi elvesztegetett év nem volt hiábavaló, tanultunk a környezetünkről, saját magunkról.

Az idő olyan faktor, amelyből mindenkinek egyformán jut, ez mindenkire igaz. Ebben nincs eltérés. Hogyan használjuk ki a rendelkezésünkre álló időt, és milyen energia mozgat bennünket – ez az, ami segít.

Egészségünkre, mondja a magyar, akár pálinka, akár pezsgő van a poharunkban, továbbra is ez a legfontosabb, meghatározó 2021-ben is.

Egészség, energia és jókedv: ez a „szentháromság” segít nekem nap mint nap, támogat abban, hogy végezzem a dolgom, segítsem szeretteimet és üzleti partnereimet céljaik elérésében.

Kívánom, hogy 2021 jó év legyen, melyre majd 2022 elején szívesen visszatekinthetünk! //

Kapcsolódó cikkeink