Vegán lazacfilét és ráktortát fejlesztenek
Két kanadai startup kormányzati segítséggel fejlesztheti tovább a vegán tenger gyümölcsei következő generációjának előállításához szükséges technológiát.

(Fotó: Pixabay)
A torontói székhelyű startup, a New School Foods támogatást kapott több kormányzati ügynökségtől, köztük a Protein Industries Canada-tól teljes értékű vegán tengeri termékeinek fejlesztésére, melynek célja a hagyományos tenger gyümölcseihez hasonló állag, íz, táplálkozási előnyök és főzési tapasztalat utánzása. Hároméves munkájuk során a fejlesztők egyedülálló technológiát hoztak létre. Ez irányított fagyasztással a halakban található izomrostokat és kötőszöveteket utánzó struktúrát hoz létre, amelyet aztán ízesítenek.
Egy másik startup, a Modern Meat kifejlesztett egy szabadalmaztatott vegán tenger gyümölcsei receptet
A cég nemrég befejezte a prototípusok kezdeti tesztelését, és az elkövetkező néhány hónapban tovább kíván lépni a kezdeti gyártási folyamatokkal. A termelési kapacitások növelése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy termékei kielégítsék a nagyobb éttermek és kiskereskedők igényeit.
Kapcsolódó cikkeink
Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >Häagen-Dazs „A város esszenciája” jégkrémkollekció
Az egyetlen jégkrémválogatás, amely elmerít a világ ikonikus városaiban, megidézve…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >Mindent a házi kedvencnek! – Euromonitor International 2025
A globális kisállatgondozási piac 2025-ben várhatóan eléri a 215 milliárd…
Tovább olvasom >