Várják a magyar tojást és marhahúst Izraelben

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 16. 11:40

Izrael érdeklődést mutat a magyar tojás és marhahús iránt, hangzott el Uri Yehuda Ariel Haconen, Izrael mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere és Fazekas Sándor február 15-i munkareggelijén. A megbeszélés egyik kiemelt témája volt az izraeli igény tojás és marhahús bevitelére, ennek kapcsán Fazekas Sándor miniszter ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a magyar lehetőségeket.

tojas

A szaktárca közleményéből az is kiderül, hogy két miniszter egyeztetett a kutatás-fejlesztési együttműködésekről is. A felek egyetértettek abban, hogy kiemelten kezelik a szakemberek cseréjét és az agrárkutatási intézetek közötti együttműködések dinamizálását, különösen a magyar intézmények és az izraeli Mezőgazdasági Kutatószervezet Volcani Központja között. Uri Ariel 5 ösztöndíjat ajánlott fel magyar hallgatóknak a Volcani Intézetben.

Az izraeli miniszter jelezte, hogy lehetőséget látna egy olyan mintagazdaság létrehozásában, ahol csepegtetéses öntözéses technológiát és a melegházi zöldség- és gyümölcstermesztés módszereit oktatnák magyar gazdáknak.

A felek megegyeztek a magyar-izraeli mezőgazdasági munkacsoport összehívásáról, amelynek keretein belül agrárszakemberek egyeztetnek a legfontosabb közös együttműködési területekről és feladatokról. (munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink