Vállalatirányítási tanácsokkal is segíti tagjait a NAK
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által elindított „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat a „Vállalatirányítási új irányelvek” témával folytatódik, 2018. november 20-án. A programsorozat célja, hogy minél több élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódó területen szolgáljon hasznos információkkal a kamarai tagoknak.
A különböző, a hatékonyság növelésére, a kiadások csökkentésére törekvő vállalatirányítási stratégiák elterjedése az élelmiszeriparban még korai stádiumban van. Ezen vállalati kultúrák – vagy egyes technikáik – bevezetésével olyan kihívások kezelése válhat egyszerűbbé, mint egyebek közt a termelés optimalizálása, a gyártási veszteségek csökkentése vagy akár a munkaerő megtartása, optimális kihasználása. A hatékonyságnövelés szempontjából például az informatika, az infokommunikációs eszközök használata és a digitalizáció az élelmiszeripar számára még számos kihasználatlan lehetőséget tartogat.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Együtt az élelmiszeriparért” címmel szervez konferenciasorozatot, amellyel több területen is segíti az élelmiszeripari vállalatok működését, fejlesztését. A soron következő, „Vállalatirányítási új irányelvek” témájú konferenciára 2018. november 20-án kerül sor, Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben. Az eseményen szó lesz többek között a vállalkozás versenyképességének fokozásáról a hatékonyságnövelésen és projektmenedzselésen keresztül, a folyamatfejlesztés élelmiszeripari tapasztalatairól, a termelés optimalizásáról, a projektmenedzsment termelésben alkalmazásáról, valamint a középvezetők szerepéről a hatékonyságnövelésben és a munkaerő-megtartásban.
A konferencián való részvétel a kamara tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes meghívó és a regisztrációs link érhető el a NAK internetes portálján (www.nak.hu).
Kapcsolódó cikkeink
Már érik a magyar szamóca, jó termés várható az idén
A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca,…
Tovább olvasom >Egyszerre jelent kihívást a pocok és az invazív növény kiszorítása
Az utóbbi száz évben háromszor volt ilyen február, március, ami…
Tovább olvasom >Fókuszban a termelői piacok szakmai napot és piacbemutatót szervez a NAK
Termelői piac a XXI. században címmel szakmai rendezvényt és piacbemutatót…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >