Újrahasznosított palackba kerül az olasz Parmalat UHT teje

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 01. 09:50

A Parmalat olasz tejipari vállalat bemutatta az első, 50%-ban újrahasznosított műanyagból készült, fehér, rPET tanúsítvánnyal ellátott UHT-tejes palackját.

A Parmalat K+F részlege által a Dentis Recycling Italy-val együttműködve véghezvitt fejlesztési projektje 21 millió eurós beruházással és három új gyártósor üzembe helyezésével járt, amelyek közül kettő a Parmalat Collecchio-ban található zászlóshajó üzemében működik.

Életciklusa végén minden egyes UHT-tejes palack újrahasznosítható és újra beilleszthető a termelési rendszerbe, új értéket létrehozva ezzel a fogyasztók, a vállalat és a környezet számára.

A vállalat elkötelezettségét hangsúlyozza a fogyasztók irányába az UHT tejes palackokon elhelyezett QR-kódot tartalmazó speciális címke is, amely az újrahasznosítás megfelelő módjáról ad tájékoztatást.

Az új palackokat a 2024-re 100%-os újrahasznosíthatóságot megcélzó cég nem csupán a Parmalat termékekhez, de portfóliójának valamennyi más márkájához, például a laktózmentes Zymilhez is használni fogja.

ESM

Kapcsolódó cikkeink