Újabb célok a tudatos és fenntarthatóbb életmód előmozdítása érdekében
Nemzetközi intézkedéscsomagot fogadott el a Lidl a tudatos táplálkozás előmozdítása érdekében, melynek részeként folyamatosan fejlesztik termékkínálatukat. A vállalat célja, hogy 2025-ig fokozatosan növelje a teljes kiőrlésű gabonák és a növényi eredetű fehérjeforrások arányát a saját márkás kínálatukban – utóbbi esetben többek között a vegán termékpaletta bővítésével.
A Lidl az ún. Planetary Health Diet (bolygóbarát egészséges étrend) táplálkozási modellje alapján azon dolgozik, hogy 2025-ig a legjobb termékválasztékot kínálja vásárlóinak, hogy a jövőben minél könnyebben hozhassanak tudatos fogyasztói döntéseket vásárlásaik során.
A Lidl az átláthatóbb kommunikáció érdekében már korábban elindította bizonyos saját márkás termékeinek Nutri-Score címkével való jelölését, hogy támogassa a vásárlókat a tudatos vásárlói döntés meghozatalában. Az ötfokozatú, A-tól E-ig terjedő színes betűskála segítségével a fogyasztók egyszerűen és gyorsan megismerhetik az adott termék tápérték-besorolását. Az áruházlánc fontosnak tartja azt is, hogy az egészségestudatos táplálkozás alapjait minél korábban elsajátítsuk, ezért úgy döntött, hogy idén januártól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását követve a jövőben nem reklámoz olyan élelmiszereket – a karácsonyi, húsvéti és halloweeni promóciós cikkek kivételével – gyermekek számára, amelyek magas telítettzsírsav-, cukor- vagy sótartalmúak. Ezenfelül a vállalat mostantól fokozza a gyermekek egészségesebb és fenntarthatóbb táplálkozását népszerűsítő marketingtevékenységét.
„Hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy támogassuk vásárlóink egészségtudatos táplálkozását, miközben óvjuk környezetünket is. Legújabb céljaink is azt szolgálják, hogy továbbfejlesztett választékunk által még több alternatívát kínáljunk vásárlóink számára a tudatos és fenntartható táplálkozás előmozdítása érdekében”
– mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.
A tudatos és fenntarthatóbb életmód előmozdítását támogatja a Lidl azon élelmiszermentő kezdeményezése is, amelyet „Mentsük meg!” elnevezéssel indított tavaly év végén. Az intézkedésnek köszönhetően a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak, akik a 3,5 kg-os zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokhoz rendkívül kedvező áron, mindösszesen 399 Ft-ért juthatnak hozzá. Az újonnan bevezetett intézkedés kettős célt szolgál, egyrészt a vállalat tovább bővíti a fenntarthatóság melletti elköteleződését, tovább minimalizálva az élelmiszerfelesleg-képződést, másrészt még szélesebb körben elérhetővé teszi az egészségtudatos táplálkozásba jól beilleszthető zöldségek és gyümölcsök megvásárlását – ami az egészséges és fenntartható táplálkozás igen fontos pillére. A csomagokat minden magyarországi áruházban, a pénztáraknál kihelyezett displayeken találhatjuk meg. (x)
Kapcsolódó cikkeink
K&H: a szén-dioxid-kibocsátás magától nem csökken
Fenntarthatósági stratégia és konkrét karbonlábnyom-csökkentési tervek híján a magyar vállalatok…
Tovább olvasom >Agrárminiszter: a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben
A fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben,…
Tovább olvasom >Megnyílik a Lidl első szerszám-mintaboltja Biatorbágyon
A Lidl üzletlánc az ezen a héten nyitja meg első…
Tovább olvasom >További cikkeink
HonestFood – hatékonyabb, fenntarthatóbb, igazságosabb rendszer
Az HonestFood koncepció a fenntarthatóságot, az egészséges élelmiszer-termelést, valamint az…
Tovább olvasom >Üdítő hírek érkeztek egyenesen a fogyasztóktól – A Márka reprezentatív felmérése alapján
A Márka Üdítőgyártó Kft. az év első negyedévében reprezentatív kutatást…
Tovább olvasom >Tükröm, tükröm: kiterjesztett valóság a Rossmann mobilappjában
A Rossmann lépést tartva a digitális kor újításaival és a…
Tovább olvasom >