Újabb célok a tudatos és fenntarthatóbb életmód előmozdítása érdekében
Nemzetközi intézkedéscsomagot fogadott el a Lidl a tudatos táplálkozás előmozdítása érdekében, melynek részeként folyamatosan fejlesztik termékkínálatukat. A vállalat célja, hogy 2025-ig fokozatosan növelje a teljes kiőrlésű gabonák és a növényi eredetű fehérjeforrások arányát a saját márkás kínálatukban – utóbbi esetben többek között a vegán termékpaletta bővítésével.

Tőzsér Judit
vállalati kommunikációs
vezető
Lidl Magyarország
A Lidl az ún. Planetary Health Diet (bolygóbarát egészséges étrend) táplálkozási modellje alapján azon dolgozik, hogy 2025-ig a legjobb termékválasztékot kínálja vásárlóinak, hogy a jövőben minél könnyebben hozhassanak tudatos fogyasztói döntéseket vásárlásaik során.
A Lidl az átláthatóbb kommunikáció érdekében már korábban elindította bizonyos saját márkás termékeinek Nutri-Score címkével való jelölését, hogy támogassa a vásárlókat a tudatos vásárlói döntés meghozatalában. Az ötfokozatú, A-tól E-ig terjedő színes betűskála segítségével a fogyasztók egyszerűen és gyorsan megismerhetik az adott termék tápérték-besorolását. Az áruházlánc fontosnak tartja azt is, hogy az egészségestudatos táplálkozás alapjait minél korábban elsajátítsuk, ezért úgy döntött, hogy idén januártól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását követve a jövőben nem reklámoz olyan élelmiszereket – a karácsonyi, húsvéti és halloweeni promóciós cikkek kivételével – gyermekek számára, amelyek magas telítettzsírsav-, cukor- vagy sótartalmúak. Ezenfelül a vállalat mostantól fokozza a gyermekek egészségesebb és fenntarthatóbb táplálkozását népszerűsítő marketingtevékenységét.
„Hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy támogassuk vásárlóink egészségtudatos táplálkozását, miközben óvjuk környezetünket is. Legújabb céljaink is azt szolgálják, hogy továbbfejlesztett választékunk által még több alternatívát kínáljunk vásárlóink számára a tudatos és fenntartható táplálkozás előmozdítása érdekében”
– mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.
A tudatos és fenntarthatóbb életmód előmozdítását támogatja a Lidl azon élelmiszermentő kezdeményezése is, amelyet „Mentsük meg!” elnevezéssel indított tavaly év végén. Az intézkedésnek köszönhetően a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak, akik a 3,5 kg-os zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokhoz rendkívül kedvező áron, mindösszesen 399 Ft-ért juthatnak hozzá. Az újonnan bevezetett intézkedés kettős célt szolgál, egyrészt a vállalat tovább bővíti a fenntarthatóság melletti elköteleződését, tovább minimalizálva az élelmiszerfelesleg-képződést, másrészt még szélesebb körben elérhetővé teszi az egészségtudatos táplálkozásba jól beilleszthető zöldségek és gyümölcsök megvásárlását – ami az egészséges és fenntartható táplálkozás igen fontos pillére. A csomagokat minden magyarországi áruházban, a pénztáraknál kihelyezett displayeken találhatjuk meg. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >AI és fenntarthatóság lehetnek a középvállalatok kitörési pontjai a bizonytalanság idején
A Grant Thornton International Business Report (IBR) legfrissebb adatai szerint…
Tovább olvasom >MLSZKSZ: Új lendületet kap az intermodális és fenntartható közlekedés
Július 31-én megjelent az Energiaügyi Miniszter 18/2025. (VII. 31.) számú…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elemi erők találkoznak a jubileumi MVM ZENERGIA koncerten a Papp László Budapest Sportarénában
Egyedülálló zenei és vizuális élménnyel várja a művészet kedvelőit a…
Tovább olvasom >Nem a méret számít, hanem a partnerség: a Dunapacknál a kis ügyfelekre is nagy figyelem jut
Interjú Szőnyi Zoltánnal, a Dunapack Packaging értékesítési igazgatójával A csomagolóiparban…
Tovább olvasom >Kik festik a jövő otthonait?
Miközben a lakásfelújítási hullám új lendületet ad az építőiparnak, csendben…
Tovább olvasom >