Újabb céggel bővült az LDC-Tranzit csoport

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 12. 12. 11:35

A kényelmi élelmiszereket gyártó Marneváll zRt. 100 százalékát vásárolták meg.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően vált publikussá a hír, miszerint: az LDC-Tranzit zRt. megvásárolja a Marneváll zRt. részvényeinek 100 százalékát. A kényelmi élelmiszereket gyártó Marneváll két korszerű üzemmel rendelkezik Magyarországon (Debrecenben és Törökszentmiklóson), a vállalkozás közel 200 főt foglalkoztat, és több mint 30 éves hagyománnyal rendelkezik a baromfi tovább-feldolgozás területén.

Tudatos stratégia

„A mostani tranzakció szorosan illeszkedik a debreceni székhelyű LDC-Tranzit csoport hosszú távú stratégiájába, mely szerint növelni akarjuk a tovább-feldolgozott termékek választékát. A Marneváll az elmúlt években a hazai és az exportpiacokon is jelentős sikereket tudott elérni, ezért meggyőződésünk, hogy együtt még tovább erősíthetjük a cég regionális pozícióját, és új, innovatív élelmiszerekkel láthatjuk el a fogyasztókat” – indokolta az akvizíció létjogosultságát Szabó Miklós, az LDC-Tranzit csoport igazgatósági elnöke.
A Tranzit-csoport (a három éve elhatározott stratégiájának megfelelően) tovább folytatja az akvizíciókat mind Magyarországon, mind Európában. Ennek részeként 2018-ban közös vállalati szerződést kötött Európa legnagyobb baromfi-előállítójával, a francia LDC-csoporttal. A Tranzit-csoport kilépett már régen a nemzetközi piacra, hiszen a termékei jelentős része külföldön talál vevőre (most már nem csak Európában, hanem a tengerentúlon és Távol-Keleten is), és a franciákkal való együttműködés révén tovább erősödött a befolyásuk a világpiacon.

„Exportra ítélve…”

Szabó Miklós elmondása szerint a közös vállalati fellépés jelenti a hazai fejlesztéseken kívül a nemzetközi fejlesztéseket, beruházásokat. – Ez utóbbi első lépésként nemzetközi akvizíciókat takar, több tárgyalás van folyamatban, ezek azonban egyelőre nem publikusak. Cégcsoportunk a belföldi fejlesztéseit is a nemzetközi jelenlét érdekében teszi meg, hiszen „exportra vagyunk ítélve”. Ez igaz a volumenre, a minőségre, a szállítási határidőkre és az árra egyaránt. Mi már a víziszárnyasnál deklaráltuk a GMO-mentességet és folyamatban van az antibiotikum-mentes termelésünk deklarálása nemzetközi minősítő által; ezek komoly versenyelőnyt jelentenek számunkra. Lezártunk egy 15 milliárd forintos fejlesztési projektet, és megkezdtünk egy újabb, 25 milliárdos programot; ez érinti a meglévő eszközállományunk felújítását és bővítését (további állattartó telepek létesítése, használtak vásárlása és felújítása, újak építése), a keltető további korszerűsítését, a takarmánykeverő modernizálását, a nyírbátori vágóhíd teljes felújítását, és jelentősen érinti a tovább-feldolgozott termékek fejlesztését. Ebbe a sorba illeszkedik be a Marneváll megvásárlása, melynek révén az LDC-Tranzit csoport foglalkoztatottainak száma meghaladja a 2000 főt.

Kapcsolódó cikkeink