Újabb 59 magyar termékkel bővült a Tesco áruházak kínálata

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 02. 11:43

Újabb magyar specialitásokkal találkozhatnak a vásárlók a Tesco áruházak polcain. Az áruházlánc júniusban folytatott párbeszédet Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megye kis- és középvállalkozásaival, melynek eredményeként novembertől 15 új regionális beszállító 59 terméke kerül a Tesco áruházak polcaira. Az új termékek közül több országosan is kapható majd. A következő beszállítói találkozót a Tesco újabb 3 megye részvételével 2011. november 17-én, Szegeden rendezi meg.

A magyar kis- és középvállalkozásokat, regionális termelőket támogató programnak köszönhetően novembertől 15 új regionális beszállító 59 hazai terméke kapható az ország több Tesco áruházában. A mostantól elérhető új hazai termékek közül több országosan is elérhető. A termékeket kivétel nélkül Fejér, Komárom-Esztergom és Pest megyében működő kis- és középvállalkozások állítják elő. Olyan specialitások is találhatóak közöttük, mint a tóalmási parasztkolbász, a különböző komáromi tejtermékek, ürömi tészták vagy éppen a régió különleges borai.

Ezek a termékek a Tesco Regionális Beszállítói Fórum programja keretében 2011 júniusában Visegrádon rendezett, negyedik beszállítói találkozójának eredményeként kerülnek most a polcokra. Így már közel 300 olyan termék kapható a Tesco áruházakban, melyek a fórumoknak köszönhetően kerültek be az áruházlánc kínálatába.

A Tesco-Global Áruházak Zrt., mint a hazai beszállítók legnagyobb partnere (közel 1 000 magyar beszállítóval áll kapcsolatban) 2009 novemberében egyedülálló párbeszédsorozatot kezdeményezett a helyi közösségek gazdasági szereplőivel. A vállalat ez idáig 4 Regionális Beszállítói Fórumot szervezett, amelyek keretében összesen 13 megye kis- és középvállalkozásaival találkozott, akik bemutathatták cégüket, termékeiket és termelési kapacitásukat.

Az áruházlánc folytatja Regionális Beszállítói Fórum programját. A következő regionális fórumra 2011. november 17-én, Szegeden kerül majd sor, ahol újabb három megye, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye helyi termelőivel találkozik majd a Tesco.

Kapcsolódó cikkeink