Új vezérigazgató a METRO Magyarországnál

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 04. 11:25

2024. április 1-jétől Vladimir Gnjidić tölti be a METRO Magyarország vezérigazgatói pozícióját, aki a februárban a METRO Ausztria élére kinevezett Thierry Guillon-Verne-t követi a poszton.

Vladimir Gnjidić 2011 novembere óta dolgozik a METRO csoportnál. Karrierjét a METRO Horvátországnál kezdte, ahol beszerzésért felelős igazgatótanácsi tagként szerzett tapasztalatot, majd kereskedelmi igazgatói pozícióba került. 2019-től a a METRO AG cseh tagvállalatánál, a MAKRO Csehországnál különböző igazgatósági pozíciókat töltött be a kereskedelmi területen, legutóbb az értékesítésért és az üzemeltetésért felelt.

A METRO Magyarország öttagú Igazgatótanácsában két nemzetközi felsővezető foglal immár helyet, mivel március 1. óta Marijana Racic látja el a METRO Magyarország gazdasági igazgatói feladatait. Marijana Racic a METRO Szerbiától érkezik, ahol ugyanezt a pozíciót töltötte be. A METRO Magyarország Igazgatótanácsában Dr. Kápolna Beáta beszerzési igazgató, Kaszás Helga People and Culture igazgató, valamint Tóth-Korom Péter értékesítési és üzemeltetési igazgató foglalnak még helyet. Az új felsővezetők érkezésével a áruházlánc 2021-ben meghatározott nagykereskedelmi stratégiájának megvalósítása újabb fázisához érkezik.

A magas hatékonyságra koncentráló áruházátalakítások hamarosan lezárulnak, így ezekre az alapokra építve a vállalat a professzionális ügyféligények kielégítésének további felgyorsítására összpontosít, kihasználva többcsatornás szolgáltatásainak egyedülálló erejét.

Címkék:

Kapcsolódó cikkeink