Új témakör a SIRHA Budapest szakkiállításon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 22. 12:30

2024. március 5–7. között ismét várja a szakembereket a SIRHA Budapest szakkiállítás, Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa-rendezvényén.

A 2022-es SIRHA Budapest desszertverseny győztesei

A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.

A rendezvény az üzletkötés lehetőségét nyújtó találkozási pont, az aktuális trendek közvetítője, ugyanakkor változatos programokat kínáló esemény, ahol a látogatók nem csak az időszerű kérdésekkel foglalkozó szakmai fórumokon vehetnek részt, de betekintést nyerhetnek a szakács- és cukrászversenyek világába is. A SIRHA Budapest módot ad a szakembereknek arra, hogy megvitassák és megosszák a legjobb gyakorlataikat és innovációikat az energiahatékonyság és fenntarthatóság terén, ápolják üzleti kapcsolataikat, új partnereket találjanak. A rendezvény nem csak a kapcsolatok építésére és a tapasztalatok megosztására nyújt lehetőséget, de hozzájárul a gazdasági helyzet javításához is azzal, hogy alkalmat biztosít az alternatív megoldások elsajátítására és elősegíti az üzleti élet fellendülését.

A folyamatosan megújulni képes, trendkövető szakkiállítás 2024-ben egy új szereplővel bővíti kínálatát. A rendezvény fókuszában a kézműves fagylalt áll majd. Az új témakör bemutatásának különlegessége, hogy hazánkban korábban még nem került megrendezésre ekkora volumenű, külföldi és belföldi szakmai közönségnek szánt, fagylaltra szakosodott bemutató, így a SIRHA Budapest elsőként hivatott a kézművesfagylalt-készítés kultúrájának megismertetését és terjesztését támogatni. Az egyre népszerűbb termék az elmúlt évek alatt olyan dinamikus fejlődésnek indult, hogy 2021-ben világszerte elérte a 9 milliárd eurós bevételt (Expo Consulting, 2021).

A szervezők három igazán különleges napot ígérnek, három különböző fagylaltos programmal!

Jövőre központi szerepet kap a kézműves fagylalt

A 2022–2025-ös időszakban újra világ körüli útjára indult a Gelato Festival World Masters. A Carpigiani és a Sigep Italian Exhibition Group partnerekkel közösen szervezett versenyen ezúttal is a világ legjobb fagylaltját keresik. Három versenyboxban folyamatosan készülnek majd a fagylaltok. A nyertes fagylaltmesterek továbbjutnak a 2024-ben Bolognában megrendezendő Gelato Festival Magyar Döntőjére, ahol a kilenc versenyző közül a legjobb kettő jut majd tovább a világdöntőre: ők képviselhetik Magyarországot az 5 kontinens legjobb fagylaltízeit kereső eseményen.

A második nap a játékos és kreatív fagylaltversenyé, ezt a Magyar Cukrász Ipartestület és a Hungexpo Zrt. szervezi, magyar cukrász- és fagylaltmesterek mentorálják, de a főszereplők a cukrásztanulók lesznek.

A harmadik napon a fagylaltalapanyagokat forgalmazó cégek mutathatják be újdonságaikat, kóstolókkal összekötve.

A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO

A szakkiállítást kísérő számos szakmai rendezvény közül a legfontosabbak a KÖSZ Közétkeztetési Szakácsverseny, a Trade magazin 800 m²-en bemutatott Future Store Innovations standja és a tíz induló vállalkozást összefogó Start-up Island projektje, az Innovációs verseny, valamint a SIRHA Budapest Coffee Challenge rendezvény.

SIRHA Budapestre már zajlik a jelentkezés, sőt, aki 2023. október 30-ig jelzi részvételi szándékát a szervezőknek, az 10% helydíjkedvezménnyel csatlakozhat. A jelentkezés feltételeiről és magáról a kiállításról bővebb információ a www.sirha-budapest.com weboldalon található.

A kiállítás kiemelt szakmai partnere a METRO, kiemelt médiatámogatója a Trade magazin. (x)

Kapcsolódó cikkeink