Új receptúrával készült zabalapú fagylalt-ízvariációt kínál a Ben & Jerry’s az USA-ban
A Ben & Jerry’s fagylaltóriás új vegán ízvariációt dobott piacra az Egyesült Államokban. Az új, tejmentes epres „sajttorta” a Ben & Jerry’s idei első vegán fagylaltja, amely a tejmentes fagylaltok piacára 2016-ban merészkedő gyártócég megújult zabalapú receptje szerint készült.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
A Strawberry Cheezecake a már elérhető közel két tucat tejmentes ízt egészíti ki, melyek között olyan kedvencek vannak, mint a Chocolate Fudge Brownie és a Netflix & Chilll’d.
A bevezetés időzítése nem véletlen: a Veganuary ugyanis egyre többeket ösztönöz a növényi alapú élelmiszerek kipróbálására.
Az 1978-ban alapított fagylaltgyártó legújabb termék is rendelkezik vegán, valamint fairtrade minősítéssel.
A Ben & Jerry’s tavaly jelentette be, hogy 2024 tavaszáig minden nem tejalapú fagylaltját zabalapúra cseréli. A fagylaltgyártó szerint az új receptúra kellemesebb ízt és krémesebb textúrát biztosít az eredetihez képest. Emellett a zabalapú receptben kevesebb a dióallergén, így a fagylaltokat az azokra érzékenyek is fogyaszthatják. //
Kapcsolódó cikkeink
8,1 milliárdra csökkent a növényi élelmiszerek forgalma az Egyesült Államokban
Bár az iparági szereplők lépéseket tettek annak érdekében, hogy több…
Tovább olvasom >![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/hu/wp-content/uploads/2016/08/no_product.jpg)
Az alternatív fehérjéké a főszerep az Anuga új szakvásárán
A világ elsőszámú élelmiszeripari rendezvénye, az Anuga új a növényi…
Tovább olvasom >Tej- és tejtermék-alternatívák egészségre szabva
Az egészségtudatos életmód és a speciális étkezési igények egyre fontosabbá…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >