Új lendületet vesz a Reál

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 01. 12:41

Két új központi raktár megnyitásával további piacbővítést és növekedést tervez a Reál. Ünnepélyes keretek között nyitotta meg két új központi raktárházát a Reál Hungária Élelmiszer Kft. Budapesten és Pécsett.

A szalagátvágásnál balról jobbra: Kerékgyártó Gábor XI. ker. kabinetvezető helyettes, Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár Vidékfejlesztési Minisztérium, Kujbus Tibor ügyvezető igazgató Reál Hungária Élelmiszer Kft.

A Budapesten a XI. ker. Kondorosi úton a volt Retro (Alfa) áruház helyén 6500 m2-en, Pécsett pedig a Megyeri úton lévő volt Interfruct áruház helyén 4200 m2-en megnyílt logisztikai központok fő feladata a területen lévő Reál Élelmiszer és ReálPONT üzletek ellátása mellett a független viszonteladó kiskereskedők, illetve egyéb vállalkozók C+C típusú kiszolgálása. Emellett a Reál központi irodája is a Kondorosi útra helyezte át székhelyét.

A raktárházak teljes élelmiszer és háztartási vegyi áru szortimenttel állnak viszonteladó partnereik rendelkezésére, emellett azonban a közeljövőben várható a lakosság felé történő nyitás is, aminek eredményeképpen a magán vásárlók is részesülhetnek a C+C nagyker nyújtotta (ár)előnyökből.

A két központi raktárház megnyitása azt is jelenti, hogy az ország középső és dél-dunántúli részén, mintegy hat megyét lefedve a Reál nem a tagvállalatain keresztül, hanem közvetlenül, saját raktárházaiból látja el az üzleteket.

Egy központi logisztikai bázis kialakítását és saját raktárak elindítását már évek óta szükségesnek láttuk és terveztük. A fejlesztés megvalósításához a végső lökést a Reál egyik tulajdonos tagvállalatának 2011. decemberében történő kiválása adta meg – mondta Kujbus Tibor a Reál ügyvezetője.

Az új raktárházak indulásával, illetve a Reál központ közvetlen piacra lépésével a teljes Reál cégcsoport struktúrája egységesebbé válik, a piac ellátása és szervezése hatékonyabban tud működni, aminek eredménye reményeink szerint a csatlakozott üzletek forgalmának és jövedelmezősé-gének növekedésében fog testet ölteni.
A Magyarországon jelen lévő élelmiszer kiskereskedelmi vállalatok közül az 5. helyen álló Reál cégcsoport életében mérföldkőnek számít, hogy a Reál központ maga tényleges áruforgalommal is megjelent a kereskedelmi piacon.

A tulajdonosi kör koncentrálódásával a Reál cégcsoport tulajdonosi szerkezete egységesebbé, szervezete hatékonyabbá válik, kereskedelmi szempontból fegyelmezettebb és strukturáltabb munkát tud végezni.

A központi raktárházak megnyitása közvetlenül is lehetővé teszi a központban dolgozó kollégák számára a konkrét piaci információk naprakész ismeretét, így a reakcióidők lerövidülésével, az azonnali reagálással a teljes hálózat hatékonysága javulhat – teszi hozzá Kujbus Tibor.

A következő tervezett fejlesztés az összes nagykereskedelmi raktárt összekötő egységes informatikai rendszer kiépítése, ami a jelenlegi két raktárban bevezetésre kerülő rendszer kiterjesztését jelenti a Reál többi regionális nagyker központjára vonatkozóan is.
A fejlesztések és egységesítések bevezetésétől a Reál az üzletek sokkal magasabb színvonalon történő ellátását, így további piaci növekedést remél.

Kapcsolódó cikkeink