Bővült az Agárdi Pálinkafőzde termékportfoliója

Dátum: 2018. 09. 18. 11:15

Három éve díjnyertes whiskyvel állt elő az Agárdi Pálinkafőzde, most két új párlattal bővült a szortiment, miközben továbbra is a pálinka marad a termékportfolió gerince – írja az agrarszektor.hu. Az új italokat a főzde múlt heti születésnapi rendezvényén mutatták be, ahol a két új párlat mellett, a legfrissebb whisky is debütált.

„Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat. A 2015 -ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amely a nemzetközi Destillata versenyen ital kategóriában elnyerte az „Év párlata” díjat, majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt” – mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa a budapesti Hold utcai piacon megtartott eseményen.

Vértes szerint a párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. A rum alapanyaga – a melasz – Dél-Amerikából érkezett, a whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és sima malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés adja. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát a hazai kamilla egészíti ki.

Az új italok előállításával a főzde célja az italkultúra fejlesztése, de emellett a pálinkákról sem feledkezik meg, ezen a területen is várhatók újdonságok, új ízek. Kérdésünket, hogy lesz-e új párlat, kísérleteznek-e valami újdonsággal a főzdetulajdonos azzal hárította el, hogy ha lenne sem mondhatná még el. A jelenlegi párlatok pedig már elérhetőek az italnagykereskedésekben, éttermek kínálatában, de magánszemélyként is van lehetőség vásárlásra a főzde saját webshopjában.(agrarszektor.hu)