Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a Nébih
Több mint 2,5 tonna lejárt, jelöletlen és ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a csomagolással is foglalkozó vecsési hűtőházat üzemeltető vállalkozás milliós nagyságrendű bírságra számíthat – közölte a hivatal pénteken.
A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú bélszín is. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.
A közlemény szerint az ellenőröket a múlt heti vizsgálatkor penészes falak és mennyezet, valamint rozsdás berendezés fogadta, és rovartetemeket is bőven találtak a helyszínen.
A higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét. A problémákat a hűtőház az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését – írták. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Jelzi a méretcsökkenéseket a Nébih
Március 1-jén elindult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisa, ahol…
Tovább olvasom >Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >