Terjed a közösségi házhoz szállítás

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 08. 30. 10:45

Alig néhány napja robbant be a köztudatba az Uber futár verziója – amely a házhozszállítást forradalmasítaná -, a szolgáltatásnak máris akadt egy kihívója. egy másik startup vállalkozás, a FleetYou személyében – olvasható a vg.hu-n. A FleetYou célja ugyanaz: megszerezni a magyar házhozszállítási piacot. A szolgáltatás mögött fiatal vállalkozók állnak, a két többségi tulajdonos Balog-Farkas Dávid és Rátkai Tamás, akik már egy online-marketing vállalkozás tulajdonosai is.

Az alapkoncepció mind a két vállalkozásnál azonos: az éttermek egy háttérrendszer segítségével tölthetik fel a kiszállítandó címeket, ami rögtön megjelenik a környéken járó aktív futároknál. A FleetYou rendszerében a megrendelő élőben nyomon követheti, hogy a futár épp merre jár ételével, így feleslegessé válik az étterem felé telefonálgatás a futár hollétéről, hisz csak rá kell néznie telefonjára.


A FleetYou nem szabja meg a futároknak, hogy mennyit kereshetnek. Kiszállításkor azonnal megkapják a szállításért járó összeget. A FleetYou futárait szigorú ellenőrzésnek vetik alá, már jelentkezésükkor ki kell tölteniük egy részletes kérdőívet, melyből kiderül a jelentkező eddigi tapasztalata és időbeosztása is.

A rendszerben a futároknak lehetőségük van egynél több címet is felvenni kiszállításuk közben. Ez azt jelenti, hogy a futár felvesz egy ételt A pontban, hogy kiszállítsa B pontba, de menet közbe látja, hogy útba esik számára egy újabb rendelés, amit még gyorsan fel tud venni, ekkor a B kiszállítása előtt felvesz egy újabb címet. (vg.hu)

Kapcsolódó cikkeink