Az Uber visszatér Budapestre: együttműködésben a Főtaxival

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 02. 27. 10:38

Az Uber hét és fél évvel a kivonulása után ismét visszatér Budapest utcáira egy egyedülálló együttműködés keretében.  A világszerte ismert autómegosztó szolgáltatás mostantól a Főtaxi partnereként tevékenykedik a magyar fővárosban. Ez a kezdeményezés kiemelkedő, mivel Európában először lép a Uber helyi taxiszolgáltatóval kötött partneri megállapodásba.

Az új partnerség eredményeként a Főtaxi szolgáltatásai elérhetővé válnak az Uber alkalmazásán keresztül. Az együttműködés jegyében az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata, már hivatalosan benyújtotta a szükséges diszpécserszolgálati engedélykérelmet.

Az Uber sajtóközleménye szerint 2023-ban, annak ellenére, hogy az autómegosztó szolgáltatásuk korábban nem volt elérhető Magyarországon, alkalmazásukat közel 100 ezer alkalommal nyitották meg Budapestről. Ez egyértelműen jelzi az erős piaci érdeklődést.

A vállalat 2016-os távozásakor jelentős felhasználói és sofőrbázissal rendelkezett Magyarországon, 160 ezer felhasználót és 1200 sofőrt számláltak. A kivonulás oka egy akkori törvénymódosítás volt, amelyet a fővárosi taxisok lobbitevékenysége hozott létre, és gyakorlatilag ellehetetlenítette az Uber működését az országban.

Kapcsolódó cikkeink