Tavasszal debütál a Beyond Meat termékeinek negyedik generációja

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 23. 09:21

A vállalat növényi alapú marhahúsának negyedik generációja tápanyagban gazdag összetevőkkel egészül ki a kókusz- és repceolaj helyett.

A növényi alapú húshelyettesítők úttörője, a Beyond Meat bemutatta a Beyond IV-et, a vállalat védjegyévé vált Beyond Burger és Beyond Beef termékek negyedik generációját. A növényi alapú marhahús legújabb generációja idén tavasztól felváltja a kiskereskedelemben eddig forgalmazott termékeket.

A növényi marhahús az új recept szerint avokádóolajjal készül, kevesebb telített zsírsavat és nátriumot tartalmaz, ugyanakkor fehérjében gazdag, nagy tápanyagsűrűségű új növényi alapanyagokkal, például vörös lencsével és lóbabbal (más néven faba babbal) egészül ki.

A repce- és kókuszolajok elhagyásával, illetve avokádóolajjal való helyettesítésével a vállalat szerint a termék íze simább, semlegesebb és az avokádóolaj magasabb füstpontja „még húsosabb, marhásabb ízt” eredményez.

Mivel azonban az avokádóolaj prémiumabb termék, mint az általa helyettesített összetevők, a legújabb változat ára is magasabb lesz.

A megújult receptúra kifejlesztését a növényi alapú kategória érése ösztönözte, ugyanis egyre több fogyasztó követel tisztább összetevőket a termékekben.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink