Oscar Mayer hotdogokkal és kolbászokkal lép be a Kraft Heinz a növényi alapú húsok piacára

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 11. 09:39

Az élelmiszeripari óriás és partnere, a NotCo azt reméli, hogy kínálatuk felrázhatja az alternatív húságazatot, amely továbbra is alulteljesít.

A Kraft Heinz a NotCo-val közös vállalkozása keretében növényi alapú Oscar Mayer hot dogokat és kolbászt dob piacra – ez az első alternatív húsinnováció a közös vállalkozás két évvel ezelőtti megalakulása óta.

A „bratwurst” és olasz ízben kapható Oscar Mayer NotHotDog és NotSausage az Oscar Mayer márkát fémjelző sós és füstös élményt nyújtják, közölték az élelmiszeripari vállalatok. A húsos változatokkal ellentétben azonban az új termékek olyan növényi alapanyagokat tartalmaznak, mint a bambuszrost, a gomba, a borsófehérje és az acerola.

Az Oscar Mayer NotHotDog és NotSausage a negyedik innováció a joint venture 2022-es megalakulása óta. Korábban az együttműködés a szeletelt sajt, a majonéz és novemberben a Kraft Mac & Cheese növényi alapú változatait mutatta be.

A növényi alapú kolbászok és hotdogok bevezetésével a The Kraft Heinz Not Company egy nehéz időket élő szektorba lép be.

A nehézségek közepette azonban a Kraft Heinz és a Not Company is lát benne lehetőséget.

Az AMC Global adataira hivatkozó élelmiszer-gyártók szerint a szélesebb értelemben vett növényi alapú hús kategórián belül a hotdog és a kolbász „továbbra is elmaradott és kevéssé fogyasztott, ami nagyrészt a piacon megtalálható kínálat ízében és állagában való csalódottságnak köszönhető”. A növényi alapú ágazat egészére az infláció is hatással volt, ami arra kényszerítette a fogyasztók egy részét, hogy költéseiket a drágább kategóriából átcsoportosítsák.

Az Oscar Mayer növényi alapú termékek tesztelésében részt vevő vásárlókat a kóstolás előtt és után megkérdezték arról, hogy milyen valószínűséggel vásárolnák meg az adott terméket. A vásárlási szándék a kóstolás után „rendkívül magas” szintre emelkedett – hívták fel a figyelmet a felek.

A növényi alapú Oscar Mayer hotdogok és kolbászok kinézete és csomagolása hasonlít a Kraft Heinz hagyományos húsféleségeinek csomagolásához. Azonban ahelyett, hogy csak az Oscar Mayer márkajelzés szerepelne a csomagolás közepén, a „növényi alapú” és a „NotHotDog” vagy „NotSausage” felirat is szerepel rajta. Az újdonságok március 12-én debütálnak az Expo West kiállításon, majd még idén országszerte megjelennek a nagyobb kiskereskedőknél.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink