A lapzártánk után zajló MVI Gálaebéd és Gundel-díjkiosztó rendezvény főszponzorait arról kérdeztük, miért támogatták az eseményt, hogyan értékelik a vendéglátás jelenlegi helyzetét, és mi a kedvenc étteremstílusuk.
A Bidfood a világ második legnagyobb élelmiszer-forgalmazó vállalataként az élelmiszeripari ökoszisztéma része. Bár munkánk többnyire a színfalak mögött zajlik, felelősséget éreztünk azért, hogy támogassuk a gasztronómia fejlődését minden országban, ahol működünk. Hálásak vagyunk, hogy egy ilyen eseményre egyáltalán sor kerülhetett a COVID 2 éve után. A séfek minden találkozása, ahol megosztják egymással tapasztalataikat, az előrelépés az egész iparág számára – ennek mindenképpen szeretnénk részesei lenni. Köszönjük az MVI-nek, hogy mindehhez ilyen alkalmat teremtett.
A válságok egyben lehetőséget is jelentenek a szakma számára. Természetesen rövid távon nehéz időszakok várnak a vendéglátásra, de ha az ellátási láncban mindenki javítja az ügyfeleinek nyújtott élményt és szolgáltatását, abból az iparág hosszú távon profitálni fog. A rugalmasság kulcsfontosságú. Azok, akik alkalmazkodnak az új piaci realitásokhoz, nemcsak túlélni, de prosperálni is fognak. Napi feladatunk ebben segíteni ügyfeleinket. Legnagyobb frisshús- és -halválasztékkal rendelkezünk a magyar piacon – ezeknek a termékeknek nagy hányada közvetlenül a gyárainkból érkezik.
Én magam úgy választok éttermet, ott eszem jól, ahol komoly szenvedélyt érzek az ételek és a konyha iránt. A Cyranóban és a 21 Magyar Vendéglőben még soha nem csalódtam. //
Az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj valódi igazodási pont a gasztronómiában a szakma számára. A hagyományok tisztelete, a szakértelem és a minőség iránti elhivatottság olyan értékek, amelyeket a Tork márka is képvisel, immár 30 éve Magyarországon.
A világjárvány hatásai mostanra már csak a pénzügyi eredményekben vannak jelen – érezhető, hogy az emberek vissza akarnak térni a „közösségi élmény” megéléséhez.
Az elmúlt évtized ráerősített arra az egyre inkább normává váló trendre, hogy a vendégek az egészséges és bio ételeket keresik, amelyek lehetőleg helyi termelőktől származnak. Sok vendég számára a „kevesebbet, de jobbat enni” megközelítés és a minőségi kulináris élmények folyamatos kutatása lesz a bevett szokás. //
A vendéglátás nagyon nehéz időszakon megy át – teszi mindehhez Nagy Attila, a Tork partnere –, és a kilátások sem kecsegtetőbbek; a legjobbat kell kihozni a kínálkozó lehetőségekből! Hadd idézzem Churchillt: „Értelmetlen azt mondani, minden tőlem telhetőt megteszek. Azt kell tenned ugyanis, amit a helyzet megkövetel!”
A csúcsgasztronómia évek óta elérhető Magyarországon – jó úton járunk –, kiválóak a séfjeink, igen jó borokkal párosíthatóak az ételek; borászaink is komoly eredményeket értek el az utóbbi időkben. Lemaradást érzek viszont a fesztiválok gasztronómiai kínálatában, talán a Gourmet fesztivál és a Svét kivételek ez alól. A vidéki éttermek közül a kedvencem az Anyukám mondta és a Platán, Budapesten a Stand és a Rumour. //
A METRO a HoReCa szektor megbízható beszállítójaként fő támogatója a Magyar Vendéglátóipari Kamara által szervezett Gundel Károly-díjátadó gálaebédjének, mely idén sok tekintetben különleges volt. Érződött a hangulaton, hogy a szakma képviselői három év után most élvezhették újra felhőtlenül a személyes találkozást. Az előttünk álló nehézségeket ugyan pontosan látták a résztvevők, mégis a lehetőségekre fókuszáltak, a beszélgetések kifejezetten megoldásközpontúak voltak. Többek között ezért is van szükség az ilyen alkalmakra: felrázzák a szakmát, felszínre hozva a kiaknázható lehetőségeket, együttműködéseket. A levegőben benne volt a „nem vagyunk egyedül” érzése, és meggyőződéssel mondhattuk – kívántuk – egymásnak, hogy „jövőre, veled, ugyanitt”. A díjátadó gálaebéd emlékezetes pontja volt egy Gundel Károly-hangfelvétel lejátszása. A szakácslegenda rámutatott, mennyire összetett, komplex szakma a vendéglátói, mert nem egyszerűen arra irányul, hogy a vendég jót egyen, hanem élményekkel is gazdagodjon. A Gundel Károly-díjasok, valamint a rendezvény résztvevői egyaránt magas szinten művelik ezt az élményt adó gasztronómiát, ezért hosszú távon tervezünk együttműködni az MVI-vel a díjátadó ebéd megvalósításában is. //
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Kemény leánybúcsúk kelléke – A nap videója
És még a mixer is cifrázza! A videóért katt a…
Tovább olvasom >