Romániában terjeszkedik a Lidl

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 15. 00:00

Románia meghódítására készül a Lidl: a német üzletlánc egyelőre 20 üzletet nyit keleti szomszédunknál, az első áruházaknak a bukarestiek örülhetnek.

Bő fél évvel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy az üzletlánc 4 és 8 ezer négyzetméter közötti szabad területeket keres, áruházak építése céljából. Most azonban az International Supermarket News szaklap értesülései szerint eldőlt, hogy idén már megnyílnak az új áruházak Romániában.
Az első áruházak Bukarestben, majd további 20-at tervez a német lánc, elsősorban a nagyobb városokban. A hírek szerint minden egyes üzlet 30 új munkahelyet generál.
Az első Lidl-áruházak a 70-es években nyíltak Ludwigshafenben és környékén. A 80-as évek végéig tartó erőteljes németországi és a 90-es évek elejétől fokozódó nemzetközi expanziónak köszönhetően mára Európa szinte összes országában találkozhatunk Lidl-áruházakkal.
Így ma a Lidl – megelőzve mindenki mást – Európa legnagyobb diszkont-élelmiszerkereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak.
A Lidl minden egyes boltjába 2 millió eurót (540 millió forint) invesztál, legfőbb konkurensük Romániában a 91 bolttal működő Penny Market és a 96 diszkonttal rendelkező Plus lehet. A korábban kiszivárgott tervek szerint az elkövetkező években száznál is több üzlet nyitása várható.
A hírek szerint már eddig is 70 millió eurót, azaz közel 20 milliárd forintot invesztált a Lidl a romániai üzlethálózat beindításába. Eredetileg már 2003-ban létrehozták az ottani céget, de folyamatosan tolódott a boltok beindításának időpontja.
A Lidl számára kelet-Európa továbbra is a közeljövő céljai közt szerepel, így hamarosan találkozhatunk a kék- sárga- piros felirattal Bulgária, a délszláv országok, és a Baltikum területén is – írja a penzcentrum.hu.Kapcsolódó cikkeink