Robbanásszerű a fejlődés a vegán szépségpiacon

Szerző: STA Dátum: 2023. 02. 13. 10:25

Az Egyesült Királyság vezető vegán jótékonysági szervezete által kiadott új tanulmány rávilágít arra, hogy a vegán szépségápolási termékek iránti érdeklődés minden idők csúcsán van, miután az elmúlt 10 évben folyamatosan nőtt.

(Fotó: Pixabay)

Míg a The Vegan Society 2021-es jelentése szerint a vásárlók 56%-a szeretne több vegánnak minősített terméket látni az összes kozmetikai és piperecikkek között addig a FRAME korábbi felmérése szerint a vásárlók 84%-a nyilatkozik így. A jelentés szerint a britek nem vásárolnának kozmetikai terméket, ha tudnák, hogy azt vagy annak valamelyik összetevőjét állatokon tesztelik. A Google Trends adatai azt mutatják, hogy az elmúlt 10 évben folyamatosan nőtt a vegán szépségápolási termékek iránti keresések száma. A MarketGlass előrejelzése szerint pedig a globális vegán kozmetikai ipar 2027-re elképesztő méretet ölt, 21,4 milliárd dollárt ér majd.

A vegán védjeggyel világszerte bejegyzett több mint 60 000 termék közül az élelmiszerek, italok, divat, háztartási cikkek és egyebek között a kozmetikumok és piperecikkek kategória dominál, amely az összes regisztráció 45%-át teszi ki.

Kapcsolódó cikkeink