Rég nem látott alacsony szinten a húsfogyasztás Németországban
Évtizedek óta nem ettek ennyire kevés húst a németek, legalábbis ezt mutatják a Szövetségi Mezőgazdasági Információs Központ (BZL) előzetes adatai.
Németországban az idén egy főre jutó 52 kilogrammos húsfogyasztás a 2021-es szinthez képest mintegy 4,2 kilogrammal csökkent, és ezzel alacsonyabb, mint bármikor a számítások 1989-es kezdete óta.
A BZL szerint a német vásárlók mintegy 2,8 kilogrammal kevesebb sertéshúst, 900 grammal kevesebb marha- és borjúhúst és 400 grammal kevesebb baromfit fogyasztottak a tavalyi évben. A húsfogyasztás csökkenésének egyik magyarázata a növényi alapú táplálkozás irányába mutató folyamatos eltolódás lehet.
A hazai kereslet alakulását tükrözi a nettó termelés, azaz a belföldön levágott állomány mértéke is: az előző évhez képest 9,8 százalékkal kevesebb sertéshúst és 8,2 százalékkal kevesebb marha- és borjúhúst állítottak elő. A baromfihús esetében a nettó termelés 2,9 százalékkal csökkent.
A BZL előzetes adatai szerint a 2022-es hústermelés a hazai kereslethez képest 116 százalékos (tavaly: 118 százalék). A baromfihús esetében a belföldi termelés képes hazai kereslet 97,4 százalékát kielégíteni.
Kapcsolódó cikkeink
Németországban havi szinten csökkentek, éves összevetésben nőttek a nagykereskedelmi árak májusban
Németországban májusban havi szinten gyorsult a nagykereskedelmi árak csökkenése, éves…
Tovább olvasom >Megnyitotta az első benzinkúti Rewe To Go üzletét a német Lekkerland
A kényelmi termékekre specializálódott Lekkerland a Tank & Rasttal együttműködve…
Tovább olvasom >Csúcstechnológiás logisztikai központot nyitott a Picnic Németországban
A németországi Oberhausen városában nyitotta meg eddigi legfejlettebb e-kereskedelmi disztribúciós…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >