Red Bull Pilvaker a márciusi ifjak tiszteletére

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 09. 09:54

2012. március 14-én este egy egyedülálló pénzdíjas forradalmi szavalóverseny keretében tiszteleg a hazai rap és slam poetry világa a márciusi ifjak előtt a Red Bull Pilvaker eseményen. A márka a tavalyi nagysikerű Red Bull Liszt Remix után idén ismét sajátos stílusban, a mai kornak megfelelő újraértelmezésben szeretné közelebb hozni a fiatalokhoz a magyar kultúrát és történelmet, többek között olyan előadók közreműködésével, mint Kautzky Armand, Ganxsta Zolee, Dipa vagy Sub Bass Monster. A Red Bull által kidolgozott koncepció rendezvényszervezői feladatait a Human Telex Reklámügynökség végzi.

„A rendezvény tematikája az 1848-as szabadságharchoz kötődik, de a forradalmi szellemiség mai értelmezése során mindenképpen egy új, egyedi érték jelenik meg. Ahogy dolgoztunk a történelmi nevekkel, rá kellett jönnünk, hogy a márciusi ifjak is koruk energikus fiataljai voltak, akik élték korosztályuk napi életét, és nem csak az ›irodalmi szentek‹ világában léteztek. Ez inspirálóan hatott az esemény kialakítása során is” – emelte ki Soproni István, a Human Telex Reklámügynökség rendezvényigazgatója. Hozzátette: a színpadi produkciók igazi csemegének ígérkeznek, gondoljunk például a rapperek és Kautzky Armand egymásra találására.

A megközelítés sikerességét az is bizonyítja, hogy a Red Bull Pilvaker-t népszerűsítő vírusvideót (http://www.youtube.com/watch?v=QR7QtVakeb4) 12 nap alatt már több mint 100 ezren töltötték le.

A VAM Design Centerben este 21 órakor kezdődő Red Bull Pilvaker versenyen „rap” és „slam poetry” kategóriában indulhat 10-10 jelölt, amelyre öt nagy forradalmi költő tíz verséből készülnek fel.

Az előbbi csoport versenyzői a költeményeket zenei alap elkészítésével és a szöveg kortárs változatával modernizálják. A megadott határidőig összesen 117 pályaművet töltöttek fel az indulók a Facebookra, az ott elhelyezett applikáció segítségével. Az alkotások közül a kilenc legjobb művet a zsűri, míg a tizedik versenyzőt a közönség szavazata juttathatja be a végső fordulóba. A voksolásra március 1. és március 9-e között van mód a közösségi médiában.

A „slam poetry” esetében meghívásos rendszerben, szólóban mérik majd össze tudásukat a versenyzők. A kategóriában jelölteknek minden versszak utolsó sorát meg kell hagyniuk az eredeti műből. A laza kötésű versek legfőbb szabálya, hogy három perc alatt érvelj, meggyőzz, nevettess, szórakoztass, elgondolkodtass, és sikert arass.

A Red Bull Pilvaker zsűri tagjai között köszönthetjük majd Dipát a DSP-ből, Saiidot a Akkezdet Phiaiból, Ecküt a Hősökből, Wolfiet a Punnany Massifból, Diazt, valamint az MR2-től a szerkesztő-műsorvezető Horváth Gergelyt. Az összesen 600 ezer forint összdíjazású forradalmi szavalóverseny műsorvezetője Sub Bass Monster lesz.

Kapcsolódó cikkeink