Praxisjog és piacvédelem
Más szakmák gyakorlatához hasonlóan a hazai vendéglátásban is a praxisjog alkalmazására lenne szükség – hangsúlyozta Kovács László, az MVI elnöke –, amivel területi korlátozások bevezetését és piacvédelmet lehetne biztosítani a szakmának. Az esetleges állami beavatkozás az újraindulás kockázatait is enyhítené, egy olyan válságos időszakban, amikor gyakran a tisztességtelen üzleti magatartás érvényesül. A vendéglátásban eddig is jelen voltak a más ágazatban megerősödött, tőkeerős, nem szakmai befektetők, ám a mostani egészségtelen piaci körülmények között nagy károkat okozhatnak a meggyengült szakma gyakorlóinak – akkor is elveszik előlük a levegőt, ha hozzáértés híján egyébként sikertelenül vállalkoznak.
Az elnök úgy véli, azoknak a kollégáknak a talpra állását, akik a pandémia időszakában önhibájukon kívül szenvedtek el az átlagnál is súlyosabb veszteségeket, az ágazaton belül is segíteni kellene.//
Kapcsolódó cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Ipartestületi konferencia a SIRHA Budapest 2024 kiállításon
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >A család, a csapat és én
Az Év Vendéglőse díjat idén a soproni Erhardt Étterem, Panzió…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >