Bejgli ajándékba az egészségügyi dolgozóknak

Bejgli ajándékba az egészségügyi dolgozóknak

A tavaly debütált Év Bejglije versenyt követően a Magyar Cukrász Ipartestület 300 rúd bejglit adományozott a nyertes süteményekből az Országos Mentőszolgálat, a Heim Pál Gyermekkórház és a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak....

Tovább olvasom

A kis bevásárlóközpontok és a kiskereskedelmi parkok jelentősége a KKE-16 országaiban erősödött

A diszkont kiskereskedők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak üzlethelyeik bővítése iránt, beleértve a hagyományos bevásárlóközpontokat is – értesült az OGH Hírügynökség a Colliers legfrissebb, Közép-Kelet-Európa 16 országára kiterjedő kutatásából. Az előrejelzések...

Tovább olvasom

Mekkora a karácsonyi ajándékok szénlábnyoma?

Egyre több vállalat csökkentené termékeinek szénlábnyomát a klímasemleges működés eléréséhez és a fogyasztói elvárásoknak való megfelelés érdekében. Sokuk már méri például, hogy az energiafogyasztással mennyi szén-dioxidot bocsát ki, de a...

Tovább olvasom

Többmilliós értékben adományoztak a Danone hazai vállalatai az idén

2021-ben a Danone két hazai vállalata (a Danone Magyarország Kft. és a  Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.) klinikai tápszert, kórházi segédeszközt és tej-, illetve növényi alapú terméketadományozott hazai kórházaknak és rászoruló magyar családoknak....

Tovább olvasom

Elektromos légitaxit fejleszt egy magyar startup: a légimentést forradalmasítanák

Újabb izgalmas magyar légiipari innováció kopogtat a nemzetközi piacok kapuján: az Orca nevű cég eVTOL (elektromos, helyből felszállni képes) repülőgépet fejleszt, mely a légimentő szervezeteket támogatná egy költséghatékony és zöld,...

Tovább olvasom

Hosszútávú jótékonysági kampányt szervez a Munch

A Munch az Élelmiszerbankkal közösen hosszútávú jótékonysági kampányt indított, melyhez már 10 szervezet több, mint 150 családdal csatlakozott. A kampány során a vásárlók már akár 790 forinttal is hozzá tudnak...

Tovább olvasom

Két évtized regénye – Jaksity György, a Concorde igazgatóságának elnöke a Business Daysen

Melyek voltak az elmúlt, kétszer tíz év legmeghatározóbb gazdasági és társadalmi eseményei, trendjei? Visszatalál(t)unk-e Európába, és mit tanultunk a sikerekből és válságokból? Ezekre a kérdésekre adott választ Jaksity György, a...

Tovább olvasom

Minden negyedik alkalmazott egy kattintással képes lenne súlyos helyzetbe hozni munkaadóját

Komoly IT-felhasználói felkészületlenség és hanyagság tükrözi az alkalmazottak hozzáállását a vállalati rendszerekhez — derül ki a kibervédelmi képzéseket szervező KnowBe4 friss felméréséből. Az 1000 amerikai kis- és középvállalati munkavállaló bevonásával készített...

Tovább olvasom

Problémás időszak jön a biztonsági szektorban

A garantált bérminimum január 1-től mintegy 20%-kal nő, így a legalább középfokú képzettséghez kötött munkakörben dolgozóknak 2022-ben már több mint kétszer annyit kell fizetni, mint 2015-ben. Ezt a folyamatos emelkedést...

Tovább olvasom

Miért is adunk 500 forintot egy darab cukorért – A nap videója

Lehet, hogy ma, a poszt megírásakor még túloztunk a félezer forinttal, de ki tudja, holnap nem lesz-e már igaz a jelzett ár; az október videó szerint másfél dollárba kerül az...

Tovább olvasom

Ezeket a készségeket várják el a cégek a jelentkezőktől

A munkaadók leggyakrabban az idegennyelv-ismeretet, a csapatmunkára való alkalmasságot, valamint a fejlett szóbeli és írásbeli kommunikációs készséget várják el a felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalóktól jelenleg a munkaerőpiacon. Ezt követik az...

Tovább olvasom

37 180 gyerek kapott illatos adományt az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon keresztül

 Nyolc kamionnyi sampon, tusfürdő, mosószer érkezett hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő óvodákba, gyerekházakba, tanodákba, gyermek- és anyaotthonokba szerte az országban. Két év alatt, a világjárvány időszakában az ország legszegényebb településeit megcélozva,...

Tovább olvasom

Lefelé módosította idei GDP-növekedési előrejelzését a Kopint-Tárki

A Kopint-Tárki 6,1 százalékra lefelé módosította idei GDP-növekedési előrejelzését az ősszel jelzett 6,8 százalékról – jelentette be Palócz Éva vezérigazgató a kutatóintézet téli konjunktúrajelentésének online bemutatásán szerdán.   Elmondta, hogy...

Tovább olvasom

Az MNB 5,1 százalékra emelte idei inflációs prognózisát

A jegybank 5,1 százalékra emelte idei inflációs prognózisát, továbbá csökkentette GDP-várakozását 6,3-6,5 százalékra legfrissebb Inflációs jelentésének főbb számai szerint.   Az előző, szeptemberi Inflációs jelentésben 4,6-4,7 százalékos idei infláció és...

Tovább olvasom

ManpowerGroup: 2022 első negyedévében Magyarországon a munkáltatók 34 százaléka tervez létszámbővítést

A munkáltatók 34 százaléka tervez létszámbővítést Magyarországon 2022 első negyedévében, miközben csökkentéssel 17 százalékuk számol; ehhez hasonló optimizmusra a piaci szereplők körében utoljára 2018 harmadik negyedévében volt példa – közölte...

Tovább olvasom

BRFK: héttonnányi élelmiszert gyűlt össze a rászorulóknak

A budapesti rendőrök a tavalyi évet felülmúlva hét tonna adományt gyűjtöttek a rászorulóknak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.   Azt írták, hogy az adománygyűjtést hagyományosan versennyel...

Tovább olvasom

Közel két évtizedes csúcson az infláció Szlovákiában

Szlovákiában novemberben éves szinten 5,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, az országban legutóbb 2004-ben volt ilyen magas az infláció – derült ki a szlovák statisztikai hivatal (SÚSR) kedden közzétett adataiból....

Tovább olvasom

Több mint ezer dollárért rendelt sütit egy négyéves ausztrál kisfiú apja telefonjával

Több mint ezer dollárért rendelt süteményeket apja telefonjával egy ételszállító applikáción keresztül egy négyéves ausztrál kisfiú.   Christian King a The Guardian cikke szerint az UberEats alkalmazást használva 1139 ausztrál...

Tovább olvasom

Nagy István: Nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi, etikai kérdés is, hogy csökkentsük az élelmiszerpazarlást

Nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi, etikai kérdés is, hogy csökkentsük az élelmiszerpazarlást....

Tovább olvasom

Férfiéleteket mentett a novemberi bajusz

Ahogy minden évben, a Jameson idén is teljes vállszélességgel vonult fel a férfiakat érintő egyik legnagyobb csatában és társként állt a MentsManust alapítvány mellett novemberben. Az ír whiskey márka a...

Tovább olvasom

Kutatás: a húshoz jobban ragaszkodunk, mint a tejtermékekhez + receptek

Bár a hétköznapok során egyre inkább nyitunk a fenntartható élelmiszerek felé, mi történik, ha éppen az ünnepi asztalra kerülnének húsmentes fogások?  A Rama friss online felmérése alapján a megkérdezettek több...

Tovább olvasom

Átlépte az álomhatárt a védjegyhasználó cégek száma: a Nógrádi ropi gyártója lett a kétszázadik

A Magyar Termék védjegyeket használó cégek száma már elérte a kétszázat, a védjegyes termékeké pedig megközelítette az ötezret. A hazai termékek népszerűsítésére ez évben 35 áruházlánci akció jött létre. Idén először augusztusban...

Tovább olvasom

Sokkal többet tesznek félre a megtakarítók, mint a járvány előtt

Idén átlagosan 29 400 forintot tettek félre havonta a megtakarítani tudó magyarok, csaknem a harmadával többet, mint egy évvel korábban. A legtöbben azért spórolnak, mert tartanak munkahelyük elvesztésétől, de csaknem...

Tovább olvasom

108 ezer élelmiszercsomag a Tesco és a Nestlé jóvoltából

A Nestlé és a Tesco idei összefogásának köszönhetően a közös promóció eredményeként a két cég 10,1 millió forinttal támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját. Az ősszel meghirdetett jótékonysági akciójuk keretében...

Tovább olvasom

Fidelity: Puha landolásra készülve

Várható volt, hogy a jövedelemnövekedés és a piaci hozamok elmúlt évben tapasztalt gyors felpattanása előbb-utóbb kifullad. A folyamat már megkezdődött, és 2022-ben is folytatódni fog. A kérdés az, hogy kemény...

Tovább olvasom

A boltos ajándéka: jó kis munkaerőhiány

A Maci Pékség bolti eladót kereső hirdetése még mindig ott virít az uniós foglalkoztatási portálon. A láncok álláshirdetéseinek száma nem csökkent, így 2022 is munkaerőhiánnyal indul a boltos világban. Lehet...

Tovább olvasom

Business Days 2021 – A világ 8. csodája (2. rész)

Vannak, akik várják a csodát – mi inkább megpróbáltuk felépíteni az idei Business Days konferenciánkon, szeptember 20–24. között, a tapolcai Hunguest Hotel Pelionban. A világ 8. csodájának – azaz a...

Tovább olvasom

Creaveg vegan food

Termékeink teljesen természetes növényi alapanyagokból készülnek, így nem egy műhús vagy „gyártott” hús a Creaveg, egyszerűen művészi módon előállított és textúrázott növényi protein. A Creaveg Veganmeat alaptermékek „mindenmentesek”, azaz szója-,...

Tovább olvasom

SÁGA Selyemsonka csirkemellhúsból

Az idén már 22 éves SELYEMSONKA egyedülállónak számított a bevezetésekor az ízvilágának és az egyedi megjelenésének köszönhetően. A pulykahúsból készült, vékonyra szeletelt eredeti Selyemsonka mellé idén megalkottuk a Selyemsonkát csirkemellhúsból....

Tovább olvasom

Új módszerrel értékelhetők a vendéglátóhelyek

Külföldön nagy sikernek örvend a FastReview kártya alkalmazása, amelynek segítségével távozás előtt pillanatok alatt értékelést adhatnak az igénybe vett szolgáltatásról a vendégek. Magyarországon néhány hónapja indult hódító útjára, elsők között...

Tovább olvasom
Oldal