Online programokkal jelentkezik idén az Olasz Gasztronómiai Világhét
Online programokkal: filmvetítésekkel, webináriummal és főzőtanfolyammal jelentkezik az V. Olasz Gasztronómiai Világhét november 23. és 29. között.
A világhét idei első programjaként az Ízlés szerint fűszerezve (Quanto basta) című filmet vetítik a Távmozi platformon november 23-án 19.30-tól – közölte az MTI-vel a Budapesti Olasz Kultúrintézet. Francesco Falaschi játékfilmjében Arturo, a sikeres szakács ismétlődő dühkitörései miatt kénytelen közösségi szolgálatot teljesíteni egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó csoportban. Az élmény örökre megváltoztatja Arturo hozzáállását az élethez.
November 26-án, a Prágai Olasz Kultúrintézet programjához csatlakozva Massimo Montanari, a Bolognai Egyetem Kultúr- és Társadalomtörténeti Tanszékének egyetemi tanára, sok más könyv mellett a magyarul is olvasható Éhség és bőség – A táplálkozás európai kultúrtörténete című kötet szerzője tart előadást Pellegrino Artusi, az első gasztroblogger címmel.
A Zoom platformon meghirdetett webinar a híres gasztronómust és írót hivatott bemutatni, akinek A főzés tudománya és az étkezés művészete (La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene) című, 1891-ben megjelent kötete jelentős hatást gyakorolt az olasz gasztronómiára és kultúrára.
November 27-én egy online főzőtanfolyammal folytatódik a Gasztrohét programja: Domenico Cilenti séf avatja be nézőit a pugliai konyha titkaiba.
A Gasztrohét Gianni Di Gregorio Vénasszonyok nyara (Pranzo di Ferragosto) című, Arany Oroszlán-díjra jelölt filmjének vetítésével zárul november 30-án. A film hőse egy hatvan felé járó római férfi, aki mindennapjait az anyja gondozásával tölti. Anyagi problémái miatt elvállalja egy másik hölgy felvigyázását is, lakása aztán gyorsan tele lesz ismeretlen nénikkel, akikre vigyáznia kell.
A filmvetítéseken és webináriumokon az Olasz Kultúrintézet érvényes tagsági kártyájával rendelkező tagjai vehetnek részt, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött a www.iicbudapest.esteri.it honlapon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Egyre több egészséges élelmiszer fogy Olaszországban
Továbbra is dinamikusan nő Olaszországban az egészséges élelmiszerek, köztük a…
Tovább olvasom >Új logisztikai központot nyitott a Lidl Szardínia szigetén
A Lidl Italia első logisztikai központját nyitotta meg Szardínián, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elutasítja a rövid távú lakáskiadás teljes betiltását Budapesten 26 szakmai szervezet
A rövid távú lakáskiadás esetében a teljes tiltás és a…
Tovább olvasom >Történelmi Magyar győzelem az ifjúsági szakács világbajnokságon
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Vendéglátós szakiskolák tanulói mentették a Duna-parti szálloda ingóságait
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, ami az idei dunai…
Tovább olvasom >