Nyíregyházán folyik az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 09. 08. 10:15

A szeptember 8-10. között zajló megmérettetés szervezője a Pálinka Nemzeti Tanács a verseny helyszínéül Sümeg és Miskolc után Nyíregyházát választotta.

A bírálók egy 20 pontos nemzetközi rendszer szerint véleményt alkotnak vélemnényt

A háromnapos versenyen 33 kereskedelmi főzde, több mint 300 pálinkája mérkőzik meg, hogy közülük 26 képzett, profi bíráló válassza ki az ország legjobb pálinkáját. Az szeptember eleji versenyt a bírálók több napos kiválasztásos tréningje előzte meg, ahol a bírák bizonyíthatták rátermettségüket. A tréningen mutatott teljesítményük alapján kiválasztott bírálók egy 20 pontos nemzetközi rendszer szerint véleményt alkotnak vélemnényt a hungarikumok illatának tisztaságáról, karakteréről, ízéről és ezek összhatásáról, a harmóniáról.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny eredményhirdetésére – a szervezők tervei szerint – hagyományosan az idén is a Parlament épületében kerül majd sor, ahol a kereskedelmi főzdék tulajdonosai a bronz, ezüst, arany és champion díjak mellett átvehetik Magyarország idei legeredményesebb pálinka főzdéje, a legjobb pálinkája, a legjobb 10,000 palack feletti tétele díjakat is.

Kapcsolódó cikkeink