Növényi alapú teafiltert vezet be a Tesco a műanyaghulladék csökkentése érdekében

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 17. 09:43

A szerveshulladék-gyűjtőben komposztálható növényi alapú teafiltert vezet be a Tesco az Egyesült Királyságban, amivel újra a műanyaghulladék mennyiségét kívánja csökkenteni.

Az újrahasznosításban keletkező bármilyen zavar kivédésére a kiskereskedelmi lánc egyértelmű információkat fog elhelyezni az újonnan tervezett teafiltereken a szerveshulladék-gyűjtőben történő komposztálás helyes módjára vonatkozóan.

A brit Tesco megbízásából készült YouGov-felmérés szerint a reggelente hagyományosan teát fogyasztó vásárlók nem igazán tudják, mit tegyenek a használt teafilterekkel, és így több milliónyi filter landol a nem megfelelő hulladékban.

A Tesco növényi alapú teafilterekre való áttérésével az általa értékesített valamennyi (éves szinten több mint egymilliárd) teafilter komposztálható lesz nyárra.

A WRAP erőforrás-gazdálkodási ágazati szakértője, Adam Herriott jelezte:

Örülünk, hogy a Tesco, a The UK Plastics Pact egyik alapító tagja további lépéseket tesz a termékein való pozitív változások eszközlése terén, és ezzel megkönnyíti a fogyasztók számára a műanyaghulladék kezelését. Mostantól még többen élvezhetik a reggeli teájukat annak tudatában, hogy ha a filter egyszer a szerveshulladék-gyűjtőbe kerül, a többi szerves anyaggal együtt lebomlik. Azonban ennél is tovább kell mennünk, és újabb, a vásárlók és a környezet javát szolgáló változtatásokat szükséges kezdeményeznünk„.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink