Növényi alapú ízprofilok kidolgozására fog össze az IFF, az Unilever és a holland élelmiszertudósok
Az International Flavors & Fragrances (IFF) az Unileverrel és a Wageningeni Egyetemmel és Kutatóintézettel (WUR) közösen négyéves együttműködésbe kezdett a fehérje-ízkölcsönhatások területén a növényi alapú húsalternatívák ízével kapcsolatos kihívások kezelése érdekében.
A projekt elsődleges célja az aromák fehérjemolekulákhoz való kötődésének feltárása olyan új ízesítési stratégiák ajánlása végett, amelyek növelik a növényi alapú húsalternatívák érzékszervi élményét.
A növényi fehérjék a növényi alapú húsalternatívákban a babra emlékeztető mellékízeket és hosszan tartó kesernyés ízt okozhatnak. A gyártók ezeket a kedvezőtlen tulajdonságokat gyakran aromák kombinációjával fedik el, ami azonban nemkívánatos aromajellemzőket eredményezhet.
Az ízek finomítása
Az IFF fehérjetisztítás és természetes élelmiszer-aromák terén végzett többéves kiterjedt kutatásaira támaszkodva ez a projekt „az ízkompozíciókon belül azokat a területeket célozza meg, amelyek a legnagyobb sikernek ígérkeznek”.
A lépés az IFF legújabb, az aromakutatás területén kezdeményezett terjeszkedésére épít: nemrégiben jelentette be, hogy a dél-koreai Szöul Gangnam városrészében megnyitja első élelmiszer- és itallaboratóriumát.
A WUR a fehérje-ízkölcsönhatásokat fogja tanulmányozni fejlett analitikai módszerekkel.
Kapcsolódó cikkeink
Véget ért a kamatkánaán: banki promóciókért versenyeznek a megtakarításokért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ez csábítja vásárlásra szeptemberben a magyar vevőket
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egyedülálló program indul a tinédzserek lelki és testi egészségéért a BioTech USA közreműködésével
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Dr. Pogátsa Zoltán a magyar gazdaság állapotáról: Sem aranykor, sem apokalipszis
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az euróövezeti GDP 0,1 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző negyedévhez képest
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: az előző év azonos időszakához mérten 1,0 százalékkal mérséklődött, az előző hónaphoz képest 2,0 százalékkal bővült az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >