Növényi alapú ízprofilok kidolgozására fog össze az IFF, az Unilever és a holland élelmiszertudósok
Az International Flavors & Fragrances (IFF) az Unileverrel és a Wageningeni Egyetemmel és Kutatóintézettel (WUR) közösen négyéves együttműködésbe kezdett a fehérje-ízkölcsönhatások területén a növényi alapú húsalternatívák ízével kapcsolatos kihívások kezelése érdekében.
A projekt elsődleges célja az aromák fehérjemolekulákhoz való kötődésének feltárása olyan új ízesítési stratégiák ajánlása végett, amelyek növelik a növényi alapú húsalternatívák érzékszervi élményét.
A növényi fehérjék a növényi alapú húsalternatívákban a babra emlékeztető mellékízeket és hosszan tartó kesernyés ízt okozhatnak. A gyártók ezeket a kedvezőtlen tulajdonságokat gyakran aromák kombinációjával fedik el, ami azonban nemkívánatos aromajellemzőket eredményezhet.
Az ízek finomítása
Az IFF fehérjetisztítás és természetes élelmiszer-aromák terén végzett többéves kiterjedt kutatásaira támaszkodva ez a projekt „az ízkompozíciókon belül azokat a területeket célozza meg, amelyek a legnagyobb sikernek ígérkeznek”.
A lépés az IFF legújabb, az aromakutatás területén kezdeményezett terjeszkedésére épít: nemrégiben jelentette be, hogy a dél-koreai Szöul Gangnam városrészében megnyitja első élelmiszer- és itallaboratóriumát.
A WUR a fehérje-ízkölcsönhatásokat fogja tanulmányozni fejlett analitikai módszerekkel.
Kapcsolódó cikkeink
Nemzetközi árajánlati rendszer – átláthatóbb rendezvényszervezési piac
Nemzetközi árajánlati rendszer bevezetését javasolja a MaReSz a rendezvénypiac számára.…
Tovább olvasom >Országos kutatás: többször reggelizne a magyar úgy, mint húsvétkor, de nehéz megszervezni
Tízből négy magyar nem szokott minden nap reggelizni, viszont a…
Tovább olvasom >Országos kutatás: többször reggelizne a magyar úgy, mint húsvétkor, de nehéz megszervezni
Tízből négy magyar nem szokott minden nap reggelizni, viszont a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >Innovatív gombafehérjés desszerteket fejlesztett az Eroski
A spanyol Eroski áruházlánc a catering terén vezető Ausolannal, az…
Tovább olvasom >Csökkenő születésszám, növekvő kihívások
A demográfiai trendek és a fogyasztói szokások alakulása egyaránt formálja…
Tovább olvasom >