Növekvő bio-szektorban bízik az USDA, jönnek az új, egységes szabványok

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 08. 09. 11:33

Pénteken az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) bemutatta az ökológiai állat- és baromfitartásra vonatkozó szabványokról szóló törvényjavaslatot. A cél a  biobaromfi és haszonállat életkörülményeinek, gondozásának, szállításának és levágásának precíz szabályozása, ezáltal pedig a tisztességes és versenyképes piaci körülmények garantálása.

Egységes szabályrendszer jön

„Ez a javasolt bioállat- és baromfitenyésztési szabvány az USDA elkötelezettségét mutatja az amerikai biotermelők iránt. Szeretnénk, ha olyan egységes szabványok kerülnének elfogadásra, ami az ökológiai állattenyésztőket segíti”

– fogalmaz Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter.

„Bátorítjuk a termelőket, a feldolgozókat és a fogyasztókat, hogy írásban tegyék meg észrevételeiket a szabállyal kapcsolatban, hogy együtt dolgozhassunk egy igazságosabb, versenyképesebb és átláthatóbb élelmiszer-rendszer kialakításán, egyenlő feltételeket teremtve a termelők számára”

– fűzi hozzá Jenny Lester Moffitt marketing szabályozási programokért felelős titkár.

Az írásbeli észrevételezési időszak a megjelenéstől számított 60 napon belül éjfélkor zárul. A NOP nyilvános webináriumot is tart 2022. augusztus 19-én, hogy meghallgathassa a javasolt szabályrendszerre vonatkozó szakmai észrevételeket.

The Poultry Site

Kapcsolódó cikkeink